00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Ştefan Ressler, Romeo Pop. Titlul emisiunii: Ministrul de interne Carmen Dan a plecat din guvern înainte de a fi dată afară. (reluare) 01.30 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. 02.15 Ne Cheamă Natura 03.30 Concert de jazz la Satu Mare 05.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Csaba Csintalan. Titlul emisiunii: Un alt mod de cuantificare a rezultatelor –BAC 2019. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Adrian Marc. Titlul emisiuni: Noi obiective ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare. (reluare) 09.00 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. 09.30 Religie cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcel Malanca, Nicolae Pop, Adriana Huja. Titlul emisiuni: Activităţi dedicate satului românesc în Protopopiatul Ortodox Oaş. 10.30 Tabără de creaţie la Ocoliş 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Ştefan Ressler, Romeo Pop. Titlul emisiunii: Ministrul de interne Carmen Dan a plecat din guvern înainte de a fi dată afară. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Iată omul, cu Gabriel Ghişan,invitat: Sebastian Borleştean. 14.50 Teleshopping 15.10 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu. 16.10 Cultură, Strigăt disperat al firmelor de construcţii, întâlnirea patronilor din construcţii la Poesis 17.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Darius Şchiop. Titlul emisiunii: Halep, prima româncă campioană la Wimbledon! Cum stă tenisul sătmărean? 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Maria Pop. Titlul emisiunii: Uleiurile esenţiale – cum le întrebuinţăm? 18.30 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş (reluare) 23.30 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitat: Rafaelo Varga. 16.07.2019

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a purtat convorbiri cu oameni de afaceri din municipiul Satu Mare

Scris de Vasile Nechita, 25 aprilie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Miercuri, 24 aprilie 2019, ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Excelenţa Sa Hans Klemm, s-a aflat într-o vizită neoficială în municipiul Satu Mare. Autoturismul său a fost secondat de o maşină cu girofar, iar jurnaliştii de la faţa locului au fost legitimaţi de forţele de ordine care asigurau protecţia înaltului oficial american.

Dimineaţa, în jurul orei 10, a participat, la un hotel – restaurant, la o scurtă întâlnire cu oameni de afaceri membri ai Patronatului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (PIMM) Satu Mare, filiala locală a Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România. Între ei, i-am văzut pe membrii PIMM Satu Mare, deputatul Octavian Petric – în calitate de reprezentant al unei firme comerciale, Dan Brumboiu – vicepreşedinte al Asociaţiei Economice Germano – Române pentru Regiunea Nord-Vest, Lavinia Filip – vicepreşedinte PIMM Satu Mare şi manager de firmă, Daniela Chitaş – manager, Mihai Schita – manager, Horia Văran – director tehnic de societate comercială.

Convorbiri cu oameni de afaceri

Scopul vizitei ambasadorului american a fost să ia pulsul mediului de afaceri sătmărean într-un cadru restrâns pentru afla dificultăţile cu care se confruntă, precum şi oportunităţile de investiţii din zonă. În acest context, reprezentanţii societăţilor comerciale private şi-au prezentat afacerile şi au expus problemele pe care le întâmpină: instabilitatea legislativă, lipsa de predictibilitate, birocraţia şi criza de pe piaţa forţei de muncă.
În finalul întrevederii, ambasadorul şi-a exprimat intenţia de a reveni în Satu Mare la întâlniri mai extinse cu mediul de afaceri, la care să participe inclusiv potenţiali investitori americani. În acest sens, preşedintele PIMM Satu Mare, Crina Dunca, i-a adresat invitaţia de a participa la Forumul INVEST în Satu Mare, la o dată care ar urma să fie stabilită de comun acord. Tot Crina Dunca a acordat un scurt interviu postului de televiziune Informaţia TV, în care prezintă detalii de la întâlnire.
Oaspetele a plecat după o oră pentru ca la ora 13 să susţină o conferinţă la Facultatea de Litere de la Centrul Universitar din Baia Mare.

Despre ambasador

Hans G. Klemm este ambasador al Statelor Unite ale Americii în România din anul 2015. Între 12 iunie 2007 şi 25 mai 2010 a fost ambasador al Statelor Unite în Timorul de Est. Klemm a absolvit Indiana University din Bloomington, SUA cu o licenţă în economie şi istorie şi Universitatea Stanford cu un masterat în Politici internaţionale de dezvoltare.
S-a alăturat United States Foreign Service în 1981 şi a fost promovat în rangul de Senior Foreign Service în 2001.
Între 2012 şi 2015 a fost prim vice-secretar de stat asistent în cadrul Biroului de resurse umane din cadrul Departamentului de Stat SUA. Din ianuarie 2015 a fost consilier senior al sub-secretarului pentru Management la Departamentul de Stat. În martie 2015 preşedintele Barack Obama şi-a anunţat intenţia de a-l nominaliza ambasador în România. Senatul SUA a aprobat în data de 22 iulie 2015 numirea lui Klemm în acest post.

Abonează-te acum Online!
  1. suporter adevarat a spus: 25 aprilie 2019, ora 21:16

    da ce cauta acolo schita si petric?

  2. suporter adevarat a spus: 25 aprilie 2019, ora 21:14

    ce aveau de cautat acolo petric si schita ?locul lor e la DNA

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.