Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Imola Kis, Danciu Zamfir, Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Care este rolul Direcţiei Judeţene de Cultură? (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Ştefan Ressler, Vasile Ciocan, Dan Burulea, titlul emisiunii: Revoluţia Fiscală a scos oamenii în stradă (reluare) 02.36 Panormaric sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat Ştefan Szilagyi, titlul emisiunii: Fotbalul sătmărean la finalul sezonului de toamnă 03.35 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Tiberiu Koczinger-raport la 7.540 de zile 04.42 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu 05.35 Iată omul, cu Gabriel Ghişan, invitat Marinelo Norberto 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Arnold Anzik 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Imola Kis, Danciu Zamfir, Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Care este rolul Direcţiei Judeţene de Cultură? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 09.32 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Ramona Farcaş, titlul emisiunii: Raporturile între autoritatea de mediu, operatori economici şi colectori de deşeuri 10.15 Panormaric sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat Ştefan Szilagyi, titlul emisiunii: Fotbalul sătmărean la finalul sezonului de toamnă 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Ştefan Ressler, Vasile Ciocan, Dan Burulea, titlul emisiunii: Revoluţia Fiscală a scos oamenii în stradă (reluare) 13.00 Ştiri 13.35 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Tiberiu Koczinger-raport la 7.540 de zile 14.40 Teleshopping 15.02 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Traian Ciurdaş, titlul emisiunii: Bârsăul se dezvoltă şi pe banii localnicilor 16.05 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 17.05 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Viorel Solschi, titlul emisiunii: Centrul de excelenţă, şcoala performanţei 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Marta Bzduch, titlul emisiunii: Obezitatea se plăteşte cu sănătatea 18.30 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Sport, meci de fotbal, FC Olimpia- Metaloglobus Bucureşti 23.30 Ştiri

Amalia Tătăran şi Greta Vereş, la înălţime la Europeanul de spadă

Scris de Ionuţ Blăjean, 18 iunie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Sămărencele au cucerit bronzul cu echipa României

Echipa României la Tbilisi cu Amalia Tătăran şi Greta Vereş în partea dreaptă

Echipa României la Tbilisi cu Amalia Tătăran şi Greta Vereş în partea dreaptă

Spada românească a reuşit să obţină un nou rezultat de excepţie pe plan internaţional. Deşi echipa feminină a fost schimbată în totalitate după Jocurile Olimpice de Rio, noua echipă a României a reuşit să obţină medalia de bronz la Campionatul European de senioare de la Tbilisi (Georgia). Iar dacă la Rio am avut-o pe Simona Pop, acum din echipa României fac parte alte două sătmărence. Este vorba de Amalia Tătăran (CS Dinamo) şi Greta Vereş (CSA Steaua).

Alături de Raluca Sbîrcia (CSU Craiova) şi Adela Danciu (CSU Craiova), sătmărencele au reuşit să facă un concurs fantastic şi să urce pe treapta a treia a podiumului. Pe tabloul de 16, româncele antrenate de George Epurescu şi Alina Ciuculescu au trecut de Spania cu 45-36. A urmat disputa cu Ucraina, o echipă de “veterane” la C.E. şi C.M. Dar entuziasmul şi tinereţea au învins, România s-a calificat în semifinale după victoria cu scorul de 44-40. A urmat disputa cu Rusia. România s-a descurcat bine, rusoaicele au preluat conducerea abia la tuşa cu numărul 27. Iar pe final, experienţa Violetei Kolobova (aur la proba invidiaulă) a făcut diferenţa. România a pierdut cu 41-45 şi urma finala mică cu Estonia. De menţionat că Estonia este campioana europeană en-titre şi a fost formată din aceleaşi sportive care au tras la Rio. Dar româncele au făcut un meci excelent, asigurându-şi medaliile de bronz, scor 45-38.

Delegaţia României prezentă la Tbilisi a ajuns duminică dimineaţa în ţară. Sportivii, antrenorii şi oficialii au fost primiţi la Salonul Oficial al Aeroportului Otopeni de reprezentanţi MTS, FR de Scrimă, CS Dinamo, CSA Steaua, familii, rude, prieteni, etc. Fetele au fost întâmpinate cu flori de cei prezenţi.

“Nu ne-am aşteptat să ne întoarcem cu o medalie de la Tbilisi, dar ne-am dorit foarte mult ca acest lucru să se întâmple. A fost un concurs foarte, foarte greu, dar ne-am mobilizat şi am reuşit să urcăm pe podium. Suntem foarte fericite şi sperăm să facem o figură frumoasă şi la Campionatul Mondial de la Leipzig”, a declarat Amalia Tătăran.

“În primul rând vreau să le felicit pe fete pentru efortul extraordinar pe care l-au depus la Tbilisi şi pentru modul în care s-au pregătit pentru acest concurs. Mulţumesc şi celorlalţi componenţi ai staff-ului, care au fost alături de aceste fete şi care au crezut în ele. Este o medalie muncită şi sunt fericit că am reuşit să aducem multă bucurie în ţară”, a spus Epurescu.

Una peste alta, Satu Mare dă în continuare sportive valoroase în spadă. Pentru Tătăran, bronzul vine la două luni distanţă după medalia de argint de la Europeanul de tineret.

Abonează-te acum Online!
Baby Trend
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.