Audienţe în direct, cu Eva Laczko,invitaţi: Kereskenyi Gabor, Maskulik Csaba.Titlul emisiunii:Van koltsegvetesunk! Mire lesz eleg? (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Alexandru Horvat, Ressler Stefan, Horea Andreco . Titlul emisiunii: Viorica Dăncilă,prima vizită externă la Bruxelles. (reluare) 02.30 Info studio, cu Ioan Aniţaş, invitat Ioan Coroianu. Titlul emisiunii: Dispariţie sau crimă? 03.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Daniel Buda. Titlul emisiuni: Daniel Buda –rapor la 1.380 de zile . 04.30 Reportaj-Mihai Neamţu 05.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Marta Bzduch. Titlul emisiunii: Obezitatea se plăteşte cu sănătatea. 05.30 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Elisabeta Princzinger. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Barta Zoltan. 08.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko,invitaţi: Kereskenyi Gabor, Maskulik Csaba.Titlul emisiunii: Van koltsegvetesunk! Mire lesz eleg? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Elisabeta Princzinger. 09.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiunii: În paşi de dans de la pasiune la performanţă. 10.30 Religie, cu Eva Laczko, invitaţi: Istvanfi Szilard, Racz Ervin, Pallai Bela. Titlul emisiunii: Miert van szuksegunk a bojtre? 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Alexandru Horvat, Ressler Stefan, Horea Andreco . Titlul emisiunii: Viorica Dăncilă,prima vizită externă la Bruxelles. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii: Zootehnia sătmăreană la cheremul multinaţionalelor. 14.20 Teleshopping 14.40 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc,invitat:Elisabeta Bekessy.Titlul emisiunii:Situl Someşul inferior aduce oportunităţi iniţiativelor de mediu. 15.15 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitaţi: Ovidiu Pop, Marius Horsia, Marina Necşe. Titlul emisiunii: Organizaţii de tineret la CNME. 16.00 Info studio, cu Ioan Aniţaş, invitat Ioan Coroianu. Titlul emisiunii: Dispariţie sau crimă. 17.00 Panoramic sportiv, cu Ionut Blăjan, invitaţi: Robert Magos, Armin Vida. Titlul emisiunii: Planurile şahului A.J de karate Satu Mare in anul 2018. 17.30 Zone foclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Ionela Toma. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Cultură 22.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu. 23.30 Ştiri

Amalia Tătăran şi Greta Vereş, la înălţime la Europeanul de spadă

Scris de Ionuţ Blăjean, 18 iunie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Sămărencele au cucerit bronzul cu echipa României

Echipa României la Tbilisi cu Amalia Tătăran şi Greta Vereş în partea dreaptă

Echipa României la Tbilisi cu Amalia Tătăran şi Greta Vereş în partea dreaptă

Spada românească a reuşit să obţină un nou rezultat de excepţie pe plan internaţional. Deşi echipa feminină a fost schimbată în totalitate după Jocurile Olimpice de Rio, noua echipă a României a reuşit să obţină medalia de bronz la Campionatul European de senioare de la Tbilisi (Georgia). Iar dacă la Rio am avut-o pe Simona Pop, acum din echipa României fac parte alte două sătmărence. Este vorba de Amalia Tătăran (CS Dinamo) şi Greta Vereş (CSA Steaua).

Alături de Raluca Sbîrcia (CSU Craiova) şi Adela Danciu (CSU Craiova), sătmărencele au reuşit să facă un concurs fantastic şi să urce pe treapta a treia a podiumului. Pe tabloul de 16, româncele antrenate de George Epurescu şi Alina Ciuculescu au trecut de Spania cu 45-36. A urmat disputa cu Ucraina, o echipă de “veterane” la C.E. şi C.M. Dar entuziasmul şi tinereţea au învins, România s-a calificat în semifinale după victoria cu scorul de 44-40. A urmat disputa cu Rusia. România s-a descurcat bine, rusoaicele au preluat conducerea abia la tuşa cu numărul 27. Iar pe final, experienţa Violetei Kolobova (aur la proba invidiaulă) a făcut diferenţa. România a pierdut cu 41-45 şi urma finala mică cu Estonia. De menţionat că Estonia este campioana europeană en-titre şi a fost formată din aceleaşi sportive care au tras la Rio. Dar româncele au făcut un meci excelent, asigurându-şi medaliile de bronz, scor 45-38.

Delegaţia României prezentă la Tbilisi a ajuns duminică dimineaţa în ţară. Sportivii, antrenorii şi oficialii au fost primiţi la Salonul Oficial al Aeroportului Otopeni de reprezentanţi MTS, FR de Scrimă, CS Dinamo, CSA Steaua, familii, rude, prieteni, etc. Fetele au fost întâmpinate cu flori de cei prezenţi.

“Nu ne-am aşteptat să ne întoarcem cu o medalie de la Tbilisi, dar ne-am dorit foarte mult ca acest lucru să se întâmple. A fost un concurs foarte, foarte greu, dar ne-am mobilizat şi am reuşit să urcăm pe podium. Suntem foarte fericite şi sperăm să facem o figură frumoasă şi la Campionatul Mondial de la Leipzig”, a declarat Amalia Tătăran.

“În primul rând vreau să le felicit pe fete pentru efortul extraordinar pe care l-au depus la Tbilisi şi pentru modul în care s-au pregătit pentru acest concurs. Mulţumesc şi celorlalţi componenţi ai staff-ului, care au fost alături de aceste fete şi care au crezut în ele. Este o medalie muncită şi sunt fericit că am reuşit să aducem multă bucurie în ţară”, a spus Epurescu.

Una peste alta, Satu Mare dă în continuare sportive valoroase în spadă. Pentru Tătăran, bronzul vine la două luni distanţă după medalia de argint de la Europeanul de tineret.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.