Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Maskulik Csaba, Kereskenyi Gabor, titlul emisiunii: Podul trei peste Someş, vis sau realitate? (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi Adrian Cozma, Ciprian Crăciun, Zazula Bela, titlul emisiunii: Preşedintele Iohannis i-a acceptat pe toţi miniştri propuşi de PSD (reluare) 02.20 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitaţi Vasile Fuşle, Attila Felcz, titlul emisiunii: Turneu internaţional de judo la veterani în 21 octombrie 03.05 Digănia la Hodişa 03.35 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat Laura Porcza 04.25 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Arthur Piricsi – raport la 1.940 de zile 05.30 Iată omul, cu Gabriel Ghişan, invitat Andreea Paul 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Simona Nistea 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Arnold Anzik 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Maskulik Csaba, Kereskenyi Gabor, titlul emisiunii: Podul trei peste Someş, vis sau realitate? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Simona Nistea 09.36 Religie, cu Mihalea Ghiţă, invitat Alin Toma, titlul emisiunii: Suferinţa şi bioetica 10.38 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitaţi Vasile Fuşle, Attila Felcz, titlul emisiunii: Turneu internaţional de judo la veterani în 21 octombrie 11.15 Teleshopping 11.30 Şedinţa extraordinară a Consiliului Local Satu Mare 11.38 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi Adrian Cozma, Ciprian Crăciun, Zazula Bela, titlul emisiunii: Preşedintele Iohannis i-a acceptat pe toţi miniştri propuşi de PSD (reluare) 13.00 Ştiri 13.33 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Arthur Piricsi – raport la 1.940 de zile 14.34 Teleshopping 15.02 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Putere economică în creştere la Medieşu Aurit 16.06 Iată omul, cu Gabriel Ghişan, invitat Vasa Nicolin 17.00 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Viorel Solschi, titlul emisiunii: Centrul de excelenţă, şcoală a perfomanţei 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Georgeta Pop, titlul emisiunii: Noi soluţii pentru investigaţii paraclinice 18.30 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu 21.30 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Anca Roxana Kaitar, titlul emisiunii: Activităţi ecologice la Liceul Ham Janos 22.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat Elena Popa 23.30 Ştiri

Amalia Tătăran şi Greta Vereş, la înălţime la Europeanul de spadă

Scris de Ionuţ Blăjean, 18 iunie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Sămărencele au cucerit bronzul cu echipa României

Echipa României la Tbilisi cu Amalia Tătăran şi Greta Vereş în partea dreaptă

Echipa României la Tbilisi cu Amalia Tătăran şi Greta Vereş în partea dreaptă

Spada românească a reuşit să obţină un nou rezultat de excepţie pe plan internaţional. Deşi echipa feminină a fost schimbată în totalitate după Jocurile Olimpice de Rio, noua echipă a României a reuşit să obţină medalia de bronz la Campionatul European de senioare de la Tbilisi (Georgia). Iar dacă la Rio am avut-o pe Simona Pop, acum din echipa României fac parte alte două sătmărence. Este vorba de Amalia Tătăran (CS Dinamo) şi Greta Vereş (CSA Steaua).

Alături de Raluca Sbîrcia (CSU Craiova) şi Adela Danciu (CSU Craiova), sătmărencele au reuşit să facă un concurs fantastic şi să urce pe treapta a treia a podiumului. Pe tabloul de 16, româncele antrenate de George Epurescu şi Alina Ciuculescu au trecut de Spania cu 45-36. A urmat disputa cu Ucraina, o echipă de “veterane” la C.E. şi C.M. Dar entuziasmul şi tinereţea au învins, România s-a calificat în semifinale după victoria cu scorul de 44-40. A urmat disputa cu Rusia. România s-a descurcat bine, rusoaicele au preluat conducerea abia la tuşa cu numărul 27. Iar pe final, experienţa Violetei Kolobova (aur la proba invidiaulă) a făcut diferenţa. România a pierdut cu 41-45 şi urma finala mică cu Estonia. De menţionat că Estonia este campioana europeană en-titre şi a fost formată din aceleaşi sportive care au tras la Rio. Dar româncele au făcut un meci excelent, asigurându-şi medaliile de bronz, scor 45-38.

Delegaţia României prezentă la Tbilisi a ajuns duminică dimineaţa în ţară. Sportivii, antrenorii şi oficialii au fost primiţi la Salonul Oficial al Aeroportului Otopeni de reprezentanţi MTS, FR de Scrimă, CS Dinamo, CSA Steaua, familii, rude, prieteni, etc. Fetele au fost întâmpinate cu flori de cei prezenţi.

“Nu ne-am aşteptat să ne întoarcem cu o medalie de la Tbilisi, dar ne-am dorit foarte mult ca acest lucru să se întâmple. A fost un concurs foarte, foarte greu, dar ne-am mobilizat şi am reuşit să urcăm pe podium. Suntem foarte fericite şi sperăm să facem o figură frumoasă şi la Campionatul Mondial de la Leipzig”, a declarat Amalia Tătăran.

“În primul rând vreau să le felicit pe fete pentru efortul extraordinar pe care l-au depus la Tbilisi şi pentru modul în care s-au pregătit pentru acest concurs. Mulţumesc şi celorlalţi componenţi ai staff-ului, care au fost alături de aceste fete şi care au crezut în ele. Este o medalie muncită şi sunt fericit că am reuşit să aducem multă bucurie în ţară”, a spus Epurescu.

Una peste alta, Satu Mare dă în continuare sportive valoroase în spadă. Pentru Tătăran, bronzul vine la două luni distanţă după medalia de argint de la Europeanul de tineret.

Abonează-te acum Online!
Baby Trend
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.