Program ITV: 00.00 Audiențe în direct, cu Sergiu Podină, invitați Ciprian Costea, Augustin Iștoc, titlul emisiunii: Impactul crizei politice asupra mediului de afaceri (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitați Tiberiu Gunthner, Ciprian Crăciun, Adrian Pop, titlul emisiunii: Mihai Tudose este propunerea PSD-ALDE pentru funcția de premier (reluare) 02.25 În slujba comunității, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Colonel Popa Ovidiu-raport la 1.040 de zile 03.33 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, ediție specială de Sânziene 04.37 Viața la țară, cu Ioan Anițaș, titlul emisiunii: Monitorizarea lucrărilor agricole prin satelit 05.32 Sănătate, cu Mihaela Ghiță, invitați Bogdan Pintea, Edita Ghilea, titlul emisiunii: Noi abordări în tratamentul afecțiunilor tubului digestiv 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Barta Zsoltan 07.00 Știri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Arnold Anzik 08.00 Audiențe în direct, cu Sergiu Podină, invitați Ciprian Costea, Augustin Iștoc, titlul emisiunii: Impactul crizei politice asupra mediului de afaceri (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Barta Zsoltan 09.37 Educație ecologică, cu Cristina Bursuc, invitați Ioan Man, Tallian Katalin, titlul emisiunii: Ambrosia Artemisiifolia, factor de risc pentru sănătate și mediu 10.20 Iată omul, cu Gabriel Ghișan, invitat Szabolcs Tatar 11.15 Teleshopping 11.32 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitați Tiberiu Gunthner, Ciprian Crăciun, Adrian Pop, titlul emisiunii: Mihai Tudose este propunerea PSD-ALDE pentru funcția de premier (reluare) 13.00 Știri 13.32 Mesager educațional, cu Vasile Nechita, invitat Vlaicu Popescu, titlul emisiunii: Meserii moderne în învățământul postliceal al Colegiului Tehnic Unio Traian Vuia 14.25 Teleshopping 14.42 Spiriduș Ghiduș 16.05 Religie, cu Mihaela Ghiță, invitat Florin Fodoruț, titlul emisiunii: Petru și Pavel, învățători ai credinței 16.41 Viata la țară, cu Ioan Anițaș, titlul emisiunii: Monitorizarea lucrăriloragricole prin satelit 17.35 Panoramic sportiv, cu Ionuț Blăjean, invitați Marius Botan, Lorand Zsido, titlul emisiunii: Orașul Tășnad revine în Liga 3 după 25 de ani 18.30 Audiențe în direct, cu Sergiu Podină 19.30 Știri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiță 22.30 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu, invitat Călin Secan, titlul emisiunii: Vacanța de vară, bucuria copiilor 23.30 Știri

Amalia Tătăran și Greta Vereș, la înălțime la Europeanul de spadă

Scris de Ionuţ Blăjean, 18 iunie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Sămărencele au cucerit bronzul cu echipa României

Echipa României la Tbilisi cu Amalia Tătăran și Greta Vereș în partea dreaptă

Echipa României la Tbilisi cu Amalia Tătăran și Greta Vereș în partea dreaptă

Spada românească a reușit să obțină un nou rezultat de excepție pe plan internațional. Deși echipa feminină a fost schimbată în totalitate după Jocurile Olimpice de Rio, noua echipă a României a reușit să obțină medalia de bronz la Campionatul European de senioare de la Tbilisi (Georgia). Iar dacă la Rio am avut-o pe Simona Pop, acum din echipa României fac parte alte două sătmărence. Este vorba de Amalia Tătăran (CS Dinamo) și Greta Vereș (CSA Steaua).

Alături de Raluca Sbîrcia (CSU Craiova) și Adela Danciu (CSU Craiova), sătmărencele au reușit să facă un concurs fantastic și să urce pe treapta a treia a podiumului. Pe tabloul de 16, româncele antrenate de George Epurescu și Alina Ciuculescu au trecut de Spania cu 45-36. A urmat disputa cu Ucraina, o echipă de “veterane” la C.E. și C.M. Dar entuziasmul și tinerețea au învins, România s-a calificat în semifinale după victoria cu scorul de 44-40. A urmat disputa cu Rusia. România s-a descurcat bine, rusoaicele au preluat conducerea abia la tușa cu numărul 27. Iar pe final, experiența Violetei Kolobova (aur la proba invidiaulă) a făcut diferența. România a pierdut cu 41-45 și urma finala mică cu Estonia. De menționat că Estonia este campioana europeană en-titre și a fost formată din aceleași sportive care au tras la Rio. Dar româncele au făcut un meci excelent, asigurându-și medaliile de bronz, scor 45-38.

Delegația României prezentă la Tbilisi a ajuns duminică dimineața în țară. Sportivii, antrenorii și oficialii au fost primiți la Salonul Oficial al Aeroportului Otopeni de reprezentanți MTS, FR de Scrimă, CS Dinamo, CSA Steaua, familii, rude, prieteni, etc. Fetele au fost întâmpinate cu flori de cei prezenți.

“Nu ne-am așteptat să ne întoarcem cu o medalie de la Tbilisi, dar ne-am dorit foarte mult ca acest lucru să se întâmple. A fost un concurs foarte, foarte greu, dar ne-am mobilizat și am reușit să urcăm pe podium. Suntem foarte fericite și sperăm să facem o figură frumoasă și la Campionatul Mondial de la Leipzig”, a declarat Amalia Tătăran.

“În primul rând vreau să le felicit pe fete pentru efortul extraordinar pe care l-au depus la Tbilisi și pentru modul în care s-au pregătit pentru acest concurs. Mulțumesc și celorlalți componenți ai staff-ului, care au fost alături de aceste fete și care au crezut în ele. Este o medalie muncită și sunt fericit că am reușit să aducem multă bucurie în țară”, a spus Epurescu.

Una peste alta, Satu Mare dă în continuare sportive valoroase în spadă. Pentru Tătăran, bronzul vine la două luni distanță după medalia de argint de la Europeanul de tineret.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.