Alimentele de la UE au ajuns din nou în judeţul Satu Mare

Scris de I. Z., 29 noiembrie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Alimente UE

Prefectul Radu Roca şi directorul Cancelariei Radu Iancu s-au deplasat luni, 28.11.2022 la recepţia pachetelor POAD la nivelul comunei Moftin, una din cele mai mari comunităţi rurale din judeţul Satu Mare, în prezenţa primarului Gheorghe David şi a viceprimarului Merker Josif.
Începând de astăzi şi până la sfârşitul săptămânii viitoare se derulează în toate localităţile din judeţul Satu Mare recepţionarea în depozitele locale a pachetelor cu produse alimentare acordate prin Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) tranşa V, astfel vor fi recepţionate şi apoi distribuite către beneficiari un total de 20.678 de pachete cu alimente.
 
La nivelul judeţului Satu Mare au fost recepţionate luni trei transporturi (în Moftin, Terebeşti, Săuca, Andrid, Pir, Santău) însumând 2480 pachete cu alimente, fiecare pachet de aproximativ 25 de kg conţine făină, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conserve de carne de vită şi de carne de porc, conserve pate de ficat, compot de fructe, gem de fructe. 
 
Marţi sunt aşteptate livrările în municipiul Carei dar şi în comunele Pişcolt, Petreşti, Ciumeşti, Sanislău, Turulung, Gherţa-Mică şi Călineşti-Oaş. Imediat după minivacanţa prilejuită de sărbătoarea Sfântului Andrei şi a Zilei Naţionale livrările vor continua, asfel încât după data de 12 decembrie 2022 se va putea demara distribuţia pachetelor cu ajutoare alimentare către beneficiarii finali în tot judeţul.
 
Pot beneficia de ajutoare constând în pachete cu alimente următoarele categorii de persoane:
– familiile şi persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii 416/2001 privind venitul minim garantat (VMG), cu modificările şi completările ulterioare;
– familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei (ASF) acordată în baza Legii 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
Dacă la nivelul unităţii administrativ-teritoriale rămân pachete după distribuirea către beneficiarii celor două tipuri de prestaţii sociale, acestea pot fi distribuite persoanelor sau familiilor aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, persoane dependente (persoane cu handicap grav sau accentuat), care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate stabilite prin anchetele sociale precum sau persoanelor care locuiesc în aşezările informale, în funcţie de criteriile stabilite la nivel local.
Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517