Image 1
Image 2

Alimentele contaminate din Ucraina ar putea fi cauza apariţiei focarelor de pestă porcină din judeţ

Controlul produselor alimentare contaminate la vama
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Controlul produselor alimentare contaminate la vama
Controlul produselor alimentare contaminate la vama

Examenele de laborator, realizate de Laboratorul Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Satu – Mare au pus în evidenţă prezenţa virusului pestei porcine africane, într-o probă recoltată dintr-un salam

, confiscat de la un cetăţean din Ucraina.

Respectivul produs făcea parte dintr-un lot de produse alimentare confiscate, 26 martie, de căre autorităţile vamale. Conform procedurilor, produsele confiscate au ajuns la inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor din cadrul Postului de Inspecţie la Frontiera Halmeu (judeţul Satu-Mare), care le-au trimis D.S.V.S.A. Satu Mare pentru distrugere prin incinerare.

Probe recoltate din acest produs au fost expediate la Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală – Laboratorul Naţional de Referinţă, pentru pesta porcină africană în vederea confirmării diagnosticului.

Acest rezultat de laborator vine în spijinul ipotezei rezultate în urma investigaţiilor echipei de inspectori ai DSVSA Satu Mare, întreprinse în urma confirmării, anul trecut, a primului focar de pestă porcină africană din ţara noastră, că virusul bolii a fost introdus în ţară prin intermediul unor produse de origine animală contaminate, provenite din Ucraina.
 
Continuarea o puteţi citi în ediţia tipărită din data de 31 martie.

6 comentarii

Lasă un răspuns

Connect with