Image 1
Image 2

Albumul Aurel Popp, la cel mai mare târg internaţional de carte de la Frankfurt

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Editura RAO este prezentă la târgul internaţional de carte de la Frankfurt cu cele mai importante apariţii editoriale din acest an. Printre ele se află şi albumul “Aurel Popp, între două culturi”, apărut la această prestigioasă editură din Bucureşti, una dintre cele mai mari din România.

La inaugurarea târgului din acest an au participat cancelarul Germaniei, Angela Merkel şi preşedintele Franţei Emmanuel Macron.  Sunt prezenţi 7300 de expozanţi din peste 100 de ţări, numărul jurnaliştilor acreditaţi trece de 10 000.    

Coordonat de Dumitru Păcuraru, cu o postfaţă de Pavel Şuşară, concepţia grafică Oana Păcurar, documentare Adriana Zaharia, albumul operei marelui pictor sătmărean Aurel Popp este expus în standul editurii RAO de la târgul internaţional de la Frankurt care îşi va închdie porţile în 15 octombrie.

Apărut cu susţinerea Consiliului Judeţean Satu Mare, în colaborare cu Muzeul Judeţean Satu Mare, Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Muzeul Naţional de Artă a României, Muzeul Ţării Crişurilor, Muzeul de Artă Târgu-Mureş, Centrul Artistic Baia Mare, precum şi  a numeroşilor colecţionari, tehnoredactat de Ioana Zaharia şi Alina Creţ, fotografii realizate de Claudiu Dunga, Fodor Lajos, Tadao Shibata, Florin Gherasim, traduceri Veres Istvan, Alina Puşcaş, Nona Cătuşanu-Popp, albumul a fost lansat şi la târgul de carte FICT de la Cluj Napoca, precum şi la Zilele revistei Familia de la Oradea sau la Zilele Culturale Poesis.

Practic tirajul s-a epuizat, fiind necersară tragerea unei noi tranşe. Succesul acestui album este succesul judeţului Satu Mare, repunerea în valoare a operei unuia dintre cei mai mari pictori români, cu deschidere spre arta universală, aflat la confluenţa a două culturi, române şi maghiare.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Connect with

OPINII LIBERE

Scriitori ruși despre ruși (A.P. Cehov)

Felul de a fi al rușilor s-a aflat în atenția scriitorilor din cea mai întinsă țară a lumii. Când scăpau de vigilența Ohranei țariste, apoi de serviciile staliniste, până la FSB, spiritul critic scormonea după mentalitățile rele, chiar nocive.