Image 1
Image 2

Ajutorul pentru încălzirea cu lemne este de 5 ori mai mic decât cel pentru încălzirea cu gaz

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Sătmărenii care vor să primească ajutor de încălzire pe lunile noiembrie 2015 - martie 2016, trebuie să se prezinte la sediul SPAS până cel târziu în 30 octombrie 2015
Sătmărenii care vor să primească ajutor de încălzire pe lunile noiembrie 2015 – martie 2016, trebuie să se prezinte la sediul SPAS până cel târziu în 30 octombrie 2015

De la sediul SPAS au fost ridicate 1.500 formulare de cerere și depuse până acum 120

La o săptămână de când a început preluarea cererilor și a documentelor justificative pentru obținerea ajutorului la încălzirea locuinței cu gaz, lemne sau energie electrică, doar 120 de sătmăreni și-au depus actele la sediul Serviciului Public de Asistență Socială.

S-au ridicat toate cele 1.500 de formulare de cerere, fiind depuse numai 120, din care o singură cerere pentru încălzirea locuinței cu lemne.

Diferență mare între ajutorul acordat la încălzirea cu gaz și cea cu lemne

De ce doar o singură cerere pentru încălzirea locuinței cu lemne? An de an, privind datele statistice ale Serviciului Public de Asistență Socială, observăm că foarte puțini sătmăreni solicită această formă de ajutor. Problema o reprezintă banii foarte puțini pe care îi primesc. Diferența între valoarea pe care o primesc ca formă de sprijin pentru încălzirea locuinței de cei care se încălzesc cu gaz și cei care se încălzesc cu lemne este foarte mare. De exemplu, sătmăreanul care are venitul net pe membru de familie până la 155 lei și se încălzește cu gaz primește ajutor la încălzire de 262 lei pe lună, pe când cel care are același venit, dar se încălzește cu lemne primește 54 lei pe lună. Asta înseamnă că pe tot sezonul rece sătmăreanul primește un ajutor de cel mult 270 lei să își cumpere lemne de foc, adică aproape cât îi este oferit celui ce se încălzește cu gaz pentru o singură lună. Un camion de lemne, deșeuri de la fabrica de mobilă, de exemplu, costă undeva la 1.050 lei. Dacă pe cele cinci luni de sezon rece, sătmăreanul care se încălzește cu lemne primește 270 de lei, banii aceștia nu sunt de mare ajutor. Potențialii beneficiari consideră că discrepanța mare e chiar o bătaie de joc la adresa lor a celor ce au făcut această lege.

Puteți citi continuarea în ediția tipărită disponibilă la chioșcurile de ziare sau în ediția electronică (abonament pdf).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with