Agricover Credit, principala instituţie financiară non-bancară specializată în finanţarea agriculturii, a inaugurat la Oradea prima sucursală din Nord Vest | Informaţia Zilei

Agricover Credit, principala instituţie financiară non-bancară specializată în finanţarea agriculturii, a inaugurat la Oradea prima sucursală din Nord Vest

Scris de Ioan Aniţaş, 07 septembrie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Joi, 6 septembrie, la Oradea,Agricover Credit, principala instituţie financiară non-bancară specializată exclusiv în finanţarea agriculturii, a inaugurat prima sucursală din regiunea Nord Vest. Aceasta este cea de a noua sucursală deschisă de companie la nivel naţional.

Aşa cum a afirmat în cuvântul său inaugural directorul general Agricover Credit – Robert Rekkers, în prezent, Grupul Agricover deserveşte aproximativ 5.000 de clienţi din România, printre care se numără şi o serie de fermieri sătmăreni. Se doreşte o deservire rapidă, fiind eliminate o serie de verigi birocratice.

Agricover Credit şi-a asumat un angajament ferm în a susţine performanţa şi competitivitatea fermierilor români prin soluţii de finanţare adaptate specificului activitaţilor din agricultură, prin răspuns prompt la solicitari şi acces simplu şi nebirocratic la banii de care fermierul are nevoie pentru dezvoltarea unei afaceri moderne şi profitabile în agricultură. Fiecare solicitare de credit este analizată şi în funcţie de specificitatea activităţii se decide suma care se poate acorda, implicit şi condiţiile de creditare pentru fermieri mari, mici şi mijlocii.

„Deschidem biroul Agricover Credit din regiunea Nord Vest în semn de preţuire şi recunoaştere faţă de munca extraordinară pe care o fac fermierii din această zonă. Venim să susţinem performanţa şi dedicarea acestora, principalul argument al prezenţei noastre aici.”a declarat Robert Rekkers, Director General Agricover Credit.

Extinderea prin deschiderea de sucursale în regiuni agricole cu potenţial mare de dezvoltare, face parte din strategia Agricover Credit ce vizează proximitatea faţă de clienţi pentru a răspunde rapid solicitărilor acestora de finanţare. Agricover Credit îşi propune creşterea numărului de clienţi fermieri, în special a segmentelor de clienţi micro (sub 100 hectare) şi zootehnie.

„Suntem prezenţi aici, pregătiţi să susţinem dezvoltarea fermierilor. Avem sute de clienţi în această regiune şi e foarte important să fim alături de aceştia şi să le oferim soluţiile de finanţare de care au nevoie, simplu şi rapid. Dispunem de o echipă mobilă de specialişti care se deplasează în fermă pentru a găsi cea mai potrivită soluţie de finanţare, fie că vorbim de capital de lucru sau finanţarea achiziţiilor de teren agricol.” a declarat Robert Rekkers, Director General Agricover Credit.

Agricultura poate deveni o componentă economică importantă în regiune, însă pentru a creşte un sector agricol performant avem nevoie de soluţii specializate. „Datorită suprafeţelor extinse de păşune şi fâneţe de care regiunea Nord Vest dispune (locul al doilea pe ţară), vedem un potenţial imens de creştere a sectorului zootehnic, în special a fermelor de vacă de carne. În acest sens, avem pregătite soluţii şi programe speciale pentru fermieri”, a mai declarat Robert Rekkers, Director General Agricover Credit.

Despre Agricover

Agricover Credit IFN – subsidiară a Agricover Holding este prima instituţie financiară din România care oferă produse financiare exclusiv fermierilor din sectoarele vegetal şi zootehnic. Cunoaşterea şi înţelegerea specificului activităţii agricole permit dezvoltarea de produse inovatoare pentru finanţarea capitalului de lucru şi a investiţiilor într-o manieră flexibilă, adaptată nevoilor fermierilor.

Agricover Credit a înregistrat o creştere rapidă ajungând, în numai câţiva ani, să fie unul dintre jucătorii cheie în finanţarea producătorilor agricoli. În anul 2017, Agricover Credit a acordat credite în valoare de 1,37 miliarde de Lei la nivel national unui număr de 2.350 fermieri.

În 2017 BERD a devenit acţionar în cadrul Agricover Holding SA, cu o investiţie de 32 milioane lei (echivalentul a 7 milioane euro) în capitalul companiei pentru a subscrie unei participaţii de aproape 13 procente.

Agricover Holding reuneşte activităţile de Agri-Business şi Agri-Finance. Cu un model de business puternic integrat, Agricover este o verigă cheie ce susţine eficienţa întregului lanţ valoric din agribusiness, oferind soluţii specializate pentru dezvoltarea afacerilor fermierilor din România.

La deschiderea acestei sucursale au mai luat cuvântul Călin Marian – Director Regional Agricover Credit şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor – Traian Bodea, care a vorbit despre importanta accesului la finantare pentru activitatea de productie a fermierilor. „Este o zi specială pentru Agricover astazi deoarece deschidem filiala pe Nord-Vestul ţării, lucru care înseamnă că Agricover îşi confirmă şi îşi întăreşte poziţia pe regiunea de N-V, înseamnă că avem un angajament pe termen lung şi nu în ultimul rând înseamnă că vom fi mult mai operativi, mai rapizi răspunzând mult mai eficient nevoilor fermierilor”, a spus la inaugurarea sucursalei Călin Marian, directorul regional Agricover Credit.

Un amănunt demn de luat înseamă este faptul că fermierii pot achiziţiona motorina necesară executării lucrărilor agricole la cel mai bun preţ, cu termen de plată după recoltare.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.