AFIR şi BNR atenţionează fermierii că au apărut pe piaţă scrisori false de garanţie

Scris de Ioan Aniţaş, 01 august 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Fermier-subventii

Fermier-subventii

După cum menţionează publicaţia Agroinfo, citând surse autorizate, „AFIR a primit de la Banca Naţională a României o informare deosebit de importantă pe care dorim să o facem cunoscută atât solicitanţilor, cât şi beneficiarilor PNDR.
Astfel, BNR atrage atenţia că în ultima perioadă s-au înregistrat mai multe petiţii, sesizări şi solicitări care vizează scrisori de garanţie bancară (SGB) presupus false, emise sub sigla unor entităţi cu sediul în alte state membre UE şi/ sau terţi, fapt ce indică un fenomen ce poate fi cauza unui prejudiciu financiar şi de imagine, produs cu precădere unor autorităţi publice şi contractante de la nivelul întregii ţări.
Recomandăm beneficiarilor şi solicitanţilor PNDR să acorde o atenţie sporită privind capacitatea financiară reală a emitenţilor de scrisori de garanţie înainte să le utilizeze în documentaţia depusă la Agenţie,” avertizează AFIR.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517