18.01.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Vasile Fernea, Romeo Nicoară, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Iohannis refuză a treia oară propunerea lui Dăncilă. (reluare) 01.30 Cultură – Russian Night la Poesis – Concert cu Tania Pop. 03.00 Cultură – Festivalul de datini şi obiceiuri de iarnă de la Negreşti. 04.50 Cultură – 10x10 Născut în România 05.50 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Liviu Ciupe. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct cu Eva Laczko, invitat: Erdei D. Istvan. Titlul emisiuni: Cum va fi bugetul din care se va gospodări România în 2019? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc, invitat: Vasile Fănăţean. Titlul emisiunii: Aspecte sesizate în cursul controalelor gărzii de mediu. 10.00 La Psiholog cu Mihaela Ghiţă, invitat: Delia Danea.Titlul emisiuni: Stabilirea priorităţilor.Ce e important pentru tine? 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Barta Barnabas. Titlul emisiunii: Ministranţii diecezei au învheiat un an bogat. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Vasile Fernea, Romeo Nicoară, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Iohannis refuză a treia oară propunerea lui Dăncilă. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Viaţa la Ţară, cu Ioan Aniţaş 14.30 Teleshopping 14.50 În Slujba Comunităţii cu Mihai Sălceanu, invitat: Romeo Nicoară. Titlul emisiuni: Romeo Nicoară – raport la 753 de zile. 16.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjan. Titlul emisiunii: Despre planurile sătmărenilor la şah in 2019. 16.40 Cultură – Festivalul de datini şi obiceiuri de iarnă de la Negreşti. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Cultură

Afacere păguboasă cu tichete de vacanţă. Prejudiciu de 170.000 lei pentru un lanţ de magazine din judeţ

Scris de Sergiu Podina, 19 octombrie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Sute de angajaţi ai instituţiilor din judeţul Satu Mare au cumpărat alimente pe tichete de vacanţă. Deşi nu era permis acest lucru, casierele şi conducerea unui lanţ de magazine din judeţ au acceptat tichetele la casa de marcat.

În total, ar fi vorba despre 3.300 de tichete în valoare de aproximativ 170.000 de lei, preluate în 57 de magazine. Acum, conducerea lanţului de magazine Santec încearcă să recupereze paguba, trimiţând somaţii la clienţi. Menţionăm că aproapre fiecare bugetar a primit tichete de vacanţă în valoare de 1450 lei, însă acestea pot fi folosite doar de beneficiar pentru a plăti cazarea la hotelurile şi pensiunile din România.

Printre cei care şi-au făcut cumpărături pe tichete de vacanţă se numără angajaţi ai Primăriei Satu Mare, Consiliului Judeţean, Spitalului Judeţean, Poliţiei Locale etc.

“Am încasat 3360 tichete de 50 de lei, toate sunt vouchere de vacanţă. Am identificat instituţiile de unde veneau şi vă pot spune că persoanele sunt angajate la Poliţia Locală, Tribunal, Serviciul Public de Asistenţă Socială Satu Mare, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare şi mai multe şcoli din tot judeţul. Prejudiciul cauzat este de peste 170.000 lei”, declară Dorgai Csila – contabila societăţii comerciale Santec.

Potrivit societăţii sătmărene, cele mai multe vouchere de vacanţă şi anume peste 1000 de bucăţi au provenit de la angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare.

În prezent toţi bugetarii implicaţi au primit citaţii acasă fiind somaţi să plătească valoarea produselor.

  “În urma citaţiilor au început să vină persoane pentru a plăti ceea ce au cumpărat şi categoric să îşi ridice voucherele de vacanţă înapoi. Sper ca toată lumea să facă asta pentru că marfa au cumpărat-o, iar marfa trebuie plătită. Cine nu vine, avocatul merge mai departe conform legii şi vedem unde ajungem“, spune Ludovic Szantai – directorul general al magazinelor Santec.

Abonează-te acum Online!
  1. maria a spus: 23 octombrie 2018, ora 08:01

    Deci s a spus CLAR ca aceste tichete de vacanta se vor folosi ptr concediu.Cum romanul nu stie sa respecte legea uite ce vedem! In primul rand cei de la primarie asa dau ei exemplu?mai putem sa ne incredem in ei?RUSINE CELOR CENU RESPECTA REGULILE!!!

  2. cizmaru a spus: 20 octombrie 2018, ora 20:24

    vina nu este a cumparatoru;ui si a magazinului de ce a aceptat plata cu tichete probabil cau crezut ca asa fac vinzari si dupa aceia o sai cheme sa plateasca asa pot Isela cumparatori I ori ce instate vor pleca cumparatoru va acea cistig de cauza ca el a platit ce a cumparat din momentul in care a aceptat acel tichet nui treaba cumparatorului cum incaseaza vinvatoru contra valoarea tichetului

  3. Dac Bulibas a spus: 20 octombrie 2018, ora 10:54

    Cata naivitate,…, cata prostie….De la bun inceput a fost comunicat ca aceste tichete de vacanta nu pot fi folosite in alt scop decat pt. vacanta si doar de catre beneficiar !!!. Atunci lantul de magazine in cauza cum de au indraznit sa vinda marfa in schimbul acestor tichete de vacanta. Cumparatorii de buna credinta au apelat la aceste magazine in scopul valorificarii tichetelor de vacanta in caz contrar cumparatorii poate apelau la alte magazine unde puteau cumpara cu bani mai ieftin. Acum sa ceara cumparatorilor sa achite marfa primita numerar in schimbul tichetelor nu este un abuz ??? Cine-i despagubeste pe cumparatori care in acest fel pierd fata de situatia in care la momentul respectiv ar fi cumparat produse similare din alte magazine ?. Daca conducerile lanturilor de magazine in cauza au fost prosti atunci sa suporte consecintele pt. ca au abuzat de clienti. Nu clientii au obligat lanturile de magazine sa preia tichetele de vacanta !. Atunci de ce clientii sa fie obligati sa suporte consecintele respectiv, pierderile ?.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.