Adunarea eparhială greco-catolică la Oradea

Scris de I. Z., 19 februarie 2023 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »


Luni, 13 februarie, la Sanctuarul eparhial Maica Domnului din Oradea, a avut loc Adunarea eparhială anuală a preoţilor şi reprezentanţilor credincioşilor din Eparhia greco-catolică de Oradea, la care au fost reprezentaţi şi enoriaşii cultului din jumătatea vestică a judeţului Satu Mare.

Au fost prezenţi PSS Virgil Bercea Episcopul eparhial, Pr. Vicar General Mihai Vătămănelu, Pr. Vicar cu Preoţii Antoniu Chifor, Pr. Vicar Judecătoresc Răzvan-Iacob Vasile, Pr. Vicar responsabil cu Pastoraţia Familiilor Mihai Tegzeş, părinţii protopopi, călugări şi călugăriţe, directorii diverselor departamente din cadrul Episcopiei, directorii Liceului Iuliu Maniu şi Don Orione, responsabili de asociaţii, preoţi, diaconi şi laici de pe tot cuprinsul Eparhiei de Oradea.

Întâlnirea a început cu un moment de rugăciune, urmat de Cuvântul de învăţătură al Preasfinţitului Virgil, care le-a vorbit participanţilor despre predica lui Isus în Sinagoga din Nazaret (Lc. 4, 14-21). În continuare Pr. Vicar episcopal cu preoţii Antoniu Chifor, a prezentat principalele evenimente din viaţa Bisericii care au avut loc în 2022, vizitele pastorale, sfinţiri şi evenimentele la care a participat PS Virgil, precum şi situaţia clericilor şi formarea continuă a acestora. Pr. Vicar a trasat totodată principalele evenimente şi întâlniri de formare, dar şi de rugăciune care vor avea loc în acest an.

La finele întâlnirii PS Virgil a punctat câteva chestiuni importante, vorbind despre situaţia înstrăinărilor din anii anteriori dar şi de situaţia actuală. Totodată Preasfinţitul a cerut tuturor preoţilor să lase toate bunurile pe care le deţin soţiei şi familiei şi să nu le înstrăineze prin testamente altor persoane. Totodată, PS Virgil a mulţumit tuturor celor prezenţi pentru munca şi implicarea lor, acordând binecuvântarea tuturor celor prezenţi, apoi Preasfinţitul a acordat distincţii tuturor preoţilor care au aniversat 25 sau 30 de ani de preoţie.

Abonează-te acum Online!
  1. Sătmăreanul a spus: 28 februarie 2023, ora 09:57

    Nu-i statutară această adunare, lipseşte un politician important

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517