00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Mariana Săllăgean, Beniamin Urs, Horia Adrian Ungur. Titlul emisiunii: Ce decizii au luat liderii coaliţiei PSD-ALDE? (reluare) 01.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Bogdan Georgescu. Titlul emisiunii: Scriitorii de expresie maghiară din Carei sunt mai cunoscuţi în Ungaria. 02.25 Ne Cheamă Natura 03.25 Portret de artist 04.15 Concert Samus Quit Art - la Poesis 05.20 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Sînziana Cristea. Titlul emisiuni: Sînziana Cristea 4420 raport la de zile. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitat: Viorel Verzeş. Titlul emisiuni: Cât de sigur e sistemul de pensii de stat?(reluare) 09.00 La Psiholog 09.30 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii: Ziua pomiculturii sărbătorită la Săuca. 10.30 Religie cu Eva Laczko, invitaţi: Pallai Bela, Roman Janos. Titlul emisiunii: Retrospectiva vizitei papale. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Mariana Săllăgean, Beniamin Urs, Horia Adrian Ungur. Titlul emisiunii: Ce decizii au luat liderii coaliţiei PSD-ALDE? (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc, invitat: Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii: Acţiuni cu tânăra generaţie în scop ecologic. 14.10 Teleshopping 14.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu, invitat: Georgiana Marina. 15.40 Prieteni necuvântători cu Alina Blejan, invitat: Zoltan Szabo, dresor de câini. 16.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Bogdan Georgescu. Titlul emisiunii: Scriitorii de expresie maghiară din Carei sunt mai cunoscuţi în Ungaria. 17.20 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Gheorghe Sabău. Titlul emisiunii: Box în weekend: Cupa Voinţa – memorial Timofie Pogăciaş şi Liviu Gheţe. 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă. 18.30 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (reluare) 23.30 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Sînziana Cristea. Titlul emisiuni: Sînziana Cristea 4420 raport la de zile. 25.06.2019

Adrian Rus: Suntem încrezători în forţele noastre

Scris de Ionuţ Blăjean, 10 iunie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Spune fundaşul sătmărean înainte de Euro 2019

Au mai rămas puţine zile până la startul Campionatului European de fotbal la tineret. Turneul final se defăşoară în Italia şi San Marino, iar printre echipele calificate avem şi naţionala României. Iar în lotul convocat de selecţionerul Mirel Rădoi îl avem şi pe sătmăreanul Adrian Rus. Unde mai punem că unul dintre arbitrii chemaţi la acest turneu final este careianul Istvan Kovacs. Avem aşadar toate motivele să urmărim cu sufletul la gură meciurile naţionalei României.

Selecţionata României continuă pregătirea în cantonamentul de la Bagno di Romagna, iar în 15 iunie se va muta în oraşul Forli, situat la 30 km de Cesena. După antrenamentul de duminică, fundaşul nostru Adrian Rus a participat la o conferinţă de presă transmisă de FRF TV.

“Am un program de recuperare. Trebuie să lucrez înainte de antrenamente pentru că am avut o accidentare şi nu vreau să recidiveze. A fost o zi grea. Am avut o primă parte de forţă explozivă, iar după aceea nişte jocuri. Am discutat cu antrenorii şi am preferat să nu joc în ultimele două etape de campionat chiar dacă puteam face faţă. Am preferat ca pentru Campionatul European să fiu apt 100%. Şi în momentul de faţă sunt 100%, dar trebuie să-mi continui exerciţiile. Încă nu i-am studiat pe croaţi, o vom face în curând. Prima dată mă uit în grădina mea şi după aceea la ei. Am încredere în colegii mei, am încredere în mine şi sunt sigur că o să facem o figură frumoasă.”

Întrebat ce părere are despre adversarii care joacă în campionatele puternice din Europa, sătmăreanul a răspuns: “Chiar vorbeam cu nişte colegi şi spuneam că dacă ne năşteam în altă ţară probabil alta era cota noastră. Eu îmi pun întrebarea cum o să se descurce ei cu noi? Suntem încrezători în forţele noastre. Dacă nu am încredere nu pot să intru pe teren. Domnul antrenor a fost mereu un învingător, sufletist şi ne motivează. Este alături de noi, putem face orice glumă cu dânsul, şi el cu noi. Ne acceptă orice, dar până la limita bunului simţ. Mereu mă sfătuiesc cu dânsul, mereu când am ceva de întrebat sau de lămurit îl întreb şi mă ajută foarte mult. Ce mi-a rămas în minte? Să fiu calm.”

Adrian Rus a dezvăluit şi care este fundaşul lui preferat. “La 16 ani am început să joc fundaş central, până atunci eram atacant. Nu aveam un fundaş ca model, dar acum este Sergio Ramos de la Real Madrid”, adaugă Adrian Rus.

Sătmăreanul recunoaşte că a avut emoţii privind convocarea la Euro 2019, după accidentarea suferită. “Am vorbit şi cu cei de la club, am avut o oarecare emoţie, dar m-am pregătit, zilnic făceam 5-6 ore de antrenament, am făcut şi tratament. Acum sper să fie bine”, a încheiat Adrian Rus.

Campionatul European se va disputa în perioada 16-30 iunie, iar din cele trei grupe se vor califica în semifinale echipele câştigătoare şi cea mai bună ocupantă a locurilor secunde.

Cele trei grupe:
Grupa A: Italia, Spania, Polonia, Belgia
Grupa B: Germania, Danemarca, Serbia, Austria
Grupa C: Anglia, Franţa, România, Croaţia

Programul Grupei C:
18 iunie: România – Croaţia (San Marino, 19:30), Anglia – Franţa (Cesena, 22:00)
21 iunie: Anglia – România (Cesena, 19:30), Franţa – Croaţia (San Marino, 22:00)
24 iunie: Franţa – România (Cesena, 22:00), Croaţia – Anglia (San Marino, 22:00)

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.