20.07.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Crăciun, Emil Şuhani, Radu Creţu. Titlul emisiunii: Şedinţă de guvern cu protestatarii la gard. (reluare) 01.30 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 02.40 Cultură, Hajduszoboszlo vacante de vis. 03.00 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 04.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 05.30 Info Studio cu Laczko Eva. Titlul emisiuni: Casa zâmbetelor-oază de bucurie. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona. 08.00 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitat: Adrian Cozma. Titlul emisiuni: Creşterea cailor de rasa şi relaxarea. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 09.30 Sănătate frumuseţe stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat: . 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Barta Barnabas, Gordan Dalma, Gsiszar Lorant. Titlul emisiunii: La Satu Mare se organizează Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Crăciun, Emil Şuhani, Radu Creţu. Titlul emisiunii: Şedinţă de guvern cu protestatarii la gard. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Iuliu Cadar. Titlul emisiuni: Iuliu Cadar-raport la 3650 de zile. 14.35 Teleshopping 15.00 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 16.00 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 17.30 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat: Alina Perşa. Titlul emisiunii: Asociaţia ACT4U, implicată în diverse activităţi ecologice. 18.00 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiuni: Cum controlăm furia? 18.30 Şedinţă de Consiliu 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitat: Constantin Demian, Daniela Silaghi. Titlul emisiunii: Care sunt cele mai mari probleme ale adolescenţilor?(reluare) 23.00 Şedinţă de Consiliu

Adrian Petrescu dirijează concertul de joi al Filarmonicii

Scris de Vasile Andreica, 10 octombrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Adrian Petrescu

Adrian Petrescu

Redescoperit de sătmăreni cu ocazia unui concert în aer liber, dirijorul şi compozitorul Adrian Petrescu, afirmat ca muzician în calitate de oboist, va dirija joi, 12 octombrie, de la ora 18.30, concertul simfonic al Filarmonicii ”Dinu Lipatti”, inclus în programul Zilelor Muzicale Sătmărene.

Programul va începe cu Uvertura operei ”Flautul fermecat” de Mozart şi are în centru Concertul pentru oboi şi orchestră în Re major de Richard Strauss, o piesă de referinţă pentru acest instrument, avându-l ca solist pe Ludovic Armin Cora. Partea a doua este consacrată Simfoniei a IV-a în do minor, ”Tragica”, de Franz Schubert.

Armin Cora este unul dintre cei mai cunoscuţi oboişti din lume şi trăieşte în Luxemburg. S-a născut la Braşov, în anul 1977. Absolvent al Academiei din Berna, Elveţia, al Conservatorului Naţional de Muzică Bucureşti şi al Mannheim Musikhochschule din Germania. Ludovic Armin Cora a acumulat, în calitate de muzician de orchestră, o vastă experienţă în domeniul simfonic şi al muzicii de operă, fiind invitat în calitate de colaborator de către orchestre de prestigiu din Europa.

Adrian Petrescu, prim oboist al Filarmonicii ”George Enescu” din Bucureşti de peste trei decenii, instrumentist de excepţie la multe instrumente de suflat, compozitor şi dirijor, este absolvent al Liceului de Muzică din Braşov şi al Conservatorului din Iaşi.

Este valabil abonamentul nr. 6, iar biletele se găsesc la intrarea sălii de concerte.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.