Audienţe în direct, cu Ioan Anițaș, invitat: Sergiu Tarța. Titlul emisiunii: Apicultura sătmăreană la început de sezon (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitați: Dumitru Păcurar,Ștefan Resler,Claudiu Ținca,Viorel Ciubotă. Titlul emisiunii:Satu Mare Centenar.(reluare) 02.30 Concert freeborn brothers Satu Mare 03.40 În slujba comunității, cu Mihai Sălceanu,invitat: Vasile Ciocan. Titlul emisiuni: Vasile Ciocan – rapor la 760 de zile . 04.40 Mesager educaționa, cu Vasile Nechita, invitat: Vlaicu Popescu. Titlul emisiuni: Învățământul dual la Colegiul Tehnic Unio- Traian-Vuia. 05.40 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Simona Niste. 07.00 Știri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Anzik Arnold. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Anițaș, invitat: Sergiu Tarța. Titlul emisiunii: Apicultura sătmăreană la început de sezon (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Simona Niste. 09.15 Educație ecologică, cu Cristina Bursuc,invitat: Rodica Mereuță. Titlul emisiunii: Probleme de mediu văzute prin prisma unui comisar de la garda de mediu. 09.45 La psiholog,Ioana Vladimirescu,invitat: Călin Secan.Titlul emisiuni: Copii și mediul virtual. 10.20 Religie, cu Eva Laczko , invitat: Florin Fodoruț. Titlul emisiunii: De la Înviere Mântuitorul până la Înălțarea la cer. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitați: Dumitru Păcurar,Ștefan Resler,Claudiu Ținca,Viorel Ciubotă. Titlul emisiunii:Satu Mare Centenar.(reluare) 13.00 Știri 13.30 În slujba comunității, cu Mihai Sălceanu,invitat: Vasile Ciocan. Titlul emisiuni: Vasile Ciocan – rapor la 760 de zile . 14.40 Teleshopping 15.00 Viața la țară, cu Ioan Anițaș, invitat: Dumitru Pintea. Titlul emisiunii: Acțiuni sanitar veterinare la început de pășunat. 16.00 Sănătate,cu Mihaela Ghiță, invitat: Marcel Nichita. Titlul emisiuni: Îngrijirea tenului primăvara. 16.30 Panoramic sportiv, cu Ionuț Blăjan, invitat: Ovidiu Domide. Titlul emisiunii: Satu Mare găzduiește ărima etapă din C.N. de Rally Raid . 17.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Andrada Bârsăuan . 18.30 Audiențe în direct 19.30 Știri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Iată omul cu Gabriel Ghișan,invitat- Sebi Borlaștean. 22.30 Ne cheamă natura 23.30 Știri

Adrian Cozma vrea să lupte împotriva speculanților imobiliari care ar împiedica construcția șoselei de centură

Adrian Cozma

Adrian Cozma

Consilierul județean Adrian Cozma a reacționat ca urmare a ultimelor informații vehiculate în spațiul public, cât și de unele site-uri de știri, cu privire la existența unor grupuri de interese, al căror singur scop este specula imobiliară. Grupări care ar putea periclita – prin tergiversări juridice – desfășurarea în bune condiții a proiectului șoselei de centură a municipiului Satu Mare.

”Privesc cu îngrijorare informațiile apărute în presă privind situația proiectul centurii de ocolire a municipiului Satu Mare. Este inadmisibil să permitem ca anumiți speculanți (samsari imobiliari) să se îmbogățească peste noapte de pe urma acestui proiect deosebit de important pentru municipiul și județul Satu Mare”, a declarat Adrian Cozma.

Avocatul Adrian Cozma explică că sunt și oameni de bună credință, dar sunt și speculanți imobiliari.

”Când discutăm de exproprierea pentru cauză de utilitate publică, în situația de față trebuie să avem în vedere cel puțin două aspecte. Unul cu privire la proprietarii de terenuri care sunt de buna credință și au optinut acele terenuri în mod cu totul legal, iar pe de cealaltă parte proprietarii de terenuri – cei care au avut Informația – de la prietenii de prin administrație și au avut timp să se orienteze pentru a cumpăra terenurile pe unde urmează să treacă centura. Acestora din urmă le recomand să nu încerce să blocheze o astfel de investiție importantă pentru județ și municipiu, pentru ca nu au nicio șansă  și, în același timp, îi Invit să ia la cunoștință despre câteva prevederi din Legea 255/2010”, spune Adrian Cozma.

Adrian Cozma explică ce s-ar putea face pentru a putea combate orice tentativă de tergiversare a proiectului.

”Probabil art. 22 din Legea 255/2010 este cea mai importantă prevedere pentru cei care considera ca se pot îmbogăți peste noapte sau pot bloca un astfel de proiect important. Legea spune că: expropriatul nemulțumit de cuantumul despăgubirii prevăzute la art. 19 se poate adresa instanței judecătorești competente în termenul general de prescripție, care curge de la data la care i-a fost comunicată hotărârea de stabilire a cuantumului despăgubirii, sub sancțiunea decăderii, fără a putea contesta transferul dreptului de proprietate către expropriator asupra imobilului supus exproprierii, iar exercitarea căilor de atac nu suspendă efectele hotărârii de stabilire a cuantumului despăgubirii și transferului dreptului de proprietate. Nu-mi rămâne decât sa cer autorităților locale sa aplice cu fermitate prevederile legale”, a conchis Cozma.

Avocatul îi apără, totuși, pe proprietarii de bună credință.

”Este clar ca toți proprietarii vizați de expropriere trebuie să fie despăgubiți la prețul corect, stabilit pe baza unui raport de evaluare, având în vedere expertizele întocmite şi actualizate de camerele notarilor publici”, mai spune Cozma.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.