Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Călin Durla, titlul emisiunii: România se află pe locul 3 în Europa la abandonul şcolar (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Sergiu Băbăşan, Ioan Sas, Dan Burulea, titlul emisiunii: Ce şanse are moţiunea PNL? (reluare) 02.33 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Adrian Albu raport la 4.860 de zile 03.42 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 04.46 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Ferencz Levente, titlul emisiunii: Cerbii lopătari din Supur, atracţie pentru turişti 05.53 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi Lia Deliu, Constantin Demian, titlul emisiunii: Asistenţii medicali şi provocările din sănătatea românească 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Nicolate Balea 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Călin Durla, titlul emisiunii: România se află pe locul 3 în Europa la abandonul şcolar (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 09.36 Sport, meci de fotbal, FC Olimpia-Dacia Brăila 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Sergiu Băbăşan, Ioan Sas, Dan Burulea, titlul emisiunii: Ce şanse are moţiunea PNL? (reluare) 13.00 Ştiri 13.36 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Vlaicu Popescu, titlul emisiunii: Meserii moderne în învăţământul postliceal al Colegiului Tehnic Unio Traian Vuia 14.30 Teleshopping 14.48 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Elisabeta Bekessy, titlul emisiunii: Cetăţenii chemaţi să se implice în săptămâna mobilităţii europene 15.30 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat Laurenţiu Costin, titlul emisiunii: Rostul postului în respectarea poruncilor dumnezeieşti 16.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Ferencz Levente, titlul emisiunii: Cerbii lopătari din Supur, atracţie pentru turişti 17.40 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitaţi Cristian Popa, Răzvan Nintaş, titlul emisiunii: Doi antrenori de fotbal în judeţ cu licenţa A 18.30 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Marcel Nichita, titlul emisiunii: Ritualuri pentru îngrijirea tenului iarna 22.30 Concert In Memoriam Tavi Bud 23.30 Ştiri

Adrian Cozma vrea să lupte împotriva speculanţilor imobiliari care ar împiedica construcţia şoselei de centură

Adrian Cozma

Adrian Cozma

Consilierul judeţean Adrian Cozma a reacţionat ca urmare a ultimelor informaţii vehiculate în spaţiul public, cât şi de unele site-uri de ştiri, cu privire la existenţa unor grupuri de interese, al căror singur scop este specula imobiliară. Grupări care ar putea periclita – prin tergiversări juridice – desfăşurarea în bune condiţii a proiectului şoselei de centură a municipiului Satu Mare.

”Privesc cu îngrijorare informaţiile apărute în presă privind situaţia proiectul centurii de ocolire a municipiului Satu Mare. Este inadmisibil să permitem ca anumiţi speculanţi (samsari imobiliari) să se îmbogăţească peste noapte de pe urma acestui proiect deosebit de important pentru municipiul şi judeţul Satu Mare”, a declarat Adrian Cozma.

Avocatul Adrian Cozma explică că sunt şi oameni de bună credinţă, dar sunt şi speculanţi imobiliari.

”Când discutăm de exproprierea pentru cauză de utilitate publică, în situaţia de faţă trebuie să avem în vedere cel puţin două aspecte. Unul cu privire la proprietarii de terenuri care sunt de buna credinţă şi au optinut acele terenuri în mod cu totul legal, iar pe de cealaltă parte proprietarii de terenuri – cei care au avut Informaţia – de la prietenii de prin administraţie şi au avut timp să se orienteze pentru a cumpăra terenurile pe unde urmează să treacă centura. Acestora din urmă le recomand să nu încerce să blocheze o astfel de investiţie importantă pentru judeţ şi municipiu, pentru ca nu au nicio şansă  şi, în acelaşi timp, îi Invit să ia la cunoştinţă despre câteva prevederi din Legea 255/2010”, spune Adrian Cozma.

Adrian Cozma explică ce s-ar putea face pentru a putea combate orice tentativă de tergiversare a proiectului.

”Probabil art. 22 din Legea 255/2010 este cea mai importantă prevedere pentru cei care considera ca se pot îmbogăţi peste noapte sau pot bloca un astfel de proiect important. Legea spune că: expropriatul nemulţumit de cuantumul despăgubirii prevăzute la art. 19 se poate adresa instanţei judecătoreşti competente în termenul general de prescripţie, care curge de la data la care i-a fost comunicată hotărârea de stabilire a cuantumului despăgubirii, sub sancţiunea decăderii, fără a putea contesta transferul dreptului de proprietate către expropriator asupra imobilului supus exproprierii, iar exercitarea căilor de atac nu suspendă efectele hotărârii de stabilire a cuantumului despăgubirii şi transferului dreptului de proprietate. Nu-mi rămâne decât sa cer autorităţilor locale sa aplice cu fermitate prevederile legale”, a conchis Cozma.

Avocatul îi apără, totuşi, pe proprietarii de bună credinţă.

”Este clar ca toţi proprietarii vizaţi de expropriere trebuie să fie despăgubiţi la preţul corect, stabilit pe baza unui raport de evaluare, având în vedere expertizele întocmite şi actualizate de camerele notarilor publici”, mai spune Cozma.

Abonează-te acum Online!
Baby Trend
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.