Adina Vălean, acceptată de Comisia Europeană | Informaţia Zilei

Adina Vălean, acceptată de Comisia Europeană

Scris de I. Z., 06 noiembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Adina Vălean ar putea fi noul comisar european. Ea a fost acceptată de Comisia Europeană pentru postul de comisar european pe Transporturi.

Asta după ce în cursul zilei de ieri premierul Ludovic Orban a declarat că propunerile României pentru postul de comisar european pe Transporturi sunt europarlamentarii Siegfried Mureşan şi Adina Vălean.
Adina Vălean mai are însă de trecut hopul audierilor în comisii.

Miercuri, după şedinţa de guvern, la care a participat şi preşedintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban a anunţat că Siegfried Mureşan şi Adina Vălean au fost nominalizaţi pentru funcţia de comisar european.
”După consultarea preşedintelui Klaus Iohannis am luat decizia împreună să trimitem către preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, doi candidaţi pentru funcţia de comisar european. Este vorba despre europarlamentarii Siegfried Mureşan şi Adina Vălean”, a anunţat Ludovic Orban.

După respingerea Rovanei Plumb şi a lui Dan Nica, Viorica Dăncilă l-a propus pe Victor Negrescu pentru funcţia de comisar european, însă purtătorul de cuvânt al Executivului UE, Mina Andreeva, a anunţat că există la Comisia Europeană “dubii mari” referitoare la “legitimitatea” noii propuneri de comisar european transmisă de Dăncilă. După anunţul premierului Ludovic Orban, Siegfried Mureşan s-a grăbit să le mulţumească premierului şi preşedintelui.

Preşedintele ales al Comisiei europene, Ursula von der Leyen, a acceptat-o pe Adina Vălean după ce i-a supus unui interviu pe ambii candidaţi ai României. „Ambii candidaţi au avut interviuri cu preşedintele ales şi s-au descurcat bine. Preşedintele ales a decis ca Adina Vălean să preia portofoliul Transporturilor”, a transmis purtătorul de cuvânt al echipei de tranziţie a Comisiei Europene.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345