20.07.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitați: Ciprian Crăciun, Emil Șuhani, Radu Crețu. Titlul emisiunii: Ședință de guvern cu protestatarii la gard. (reluare) 01.30 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 02.40 Cultură, Hajduszoboszlo vacante de vis. 03.00 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 04.30 Iată omul cu Gabriel Ghișan,invitat: Adrian Pristopan. 05.30 Info Studio cu Laczko Eva. Titlul emisiuni: Casa zâmbetelor-oază de bucurie. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 07.00 Știri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona. 08.00 Audienţe în direct cu Ioan Anițaș, invitat: Adrian Cozma. Titlul emisiuni: Creșterea cailor de rasa și relaxarea. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 09.30 Sănătate frumusețe stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat: . 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitați: Barta Barnabas, Gordan Dalma, Gsiszar Lorant. Titlul emisiunii: La Satu Mare se organizează Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitați: Ciprian Crăciun, Emil Șuhani, Radu Crețu. Titlul emisiunii: Ședință de guvern cu protestatarii la gard. (reluare) 13.00 Știri 13.30 În slujba comunității, cu Mihai Sălceanu,invitat: Iuliu Cadar. Titlul emisiuni: Iuliu Cadar-raport la 3650 de zile. 14.35 Teleshopping 15.00 Iată omul cu Gabriel Ghișan,invitat: Adrian Pristopan. 16.00 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 17.30 Educație ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat: Alina Perșa. Titlul emisiunii: Asociația ACT4U, implicată în diverse activități ecologice. 18.00 Sănătate,cu Mihaela Ghiță, invitat: Cătălin Cismaș. Titlul emisiuni: Cum controlăm furia? 18.30 Ședință de Consiliu 19.30 Știri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Știri 22.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitat: Constantin Demian, Daniela Silaghi. Titlul emisiunii: Care sunt cele mai mari probleme ale adolescenților?(reluare) 23.00 Ședință de Consiliu

Adevăratele probleme sunt în altă parte

Scris de Dumitru Păcuraru, 23 noiembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Lupta dintre PSD şi DNA cunoaşte o nouă etapă. Susţinătorii lui Liviu Dragnea s-au aflat din nou faţă în faţă cu adeversarii lui, şi implicit susţinătorii DNA şi a Laurei Codruţa Kovesi. S-a ajuns în punctul în care se consideră că ar fi o confruntare personală între cele două personalităţi.

Desigur, Liviu Dragnea se consideră o ţintă, în vreme ce şefa DNA consideră că instituţia pe care o conduce trebuie să-şi facă datoria, indiferent de poziţia socială a celor pe care-i cercetează.

Între timp se apropie momentul crucial pentru adoptarea sau respingerea Legilor Justiţiei. Probabil că scoaterea lui Liviu Dragnea pe linie moartă ar conduce la modificări de substanţă ale pachetului de legi ajuns în parlament. :efa DNA avertizează că modificările vor limita prerogativele instituţiei care s-a făcut remarcată în lupta anti-corupţie la nişte cazuri  mici. Cu alte cuvinte, i s-ar lua DNA-ului obiectul muncii. PSD şi ALDE continuă să susţină că legea în vigoare permite prea multe abuzuri şi încălcarea drepturile omului.

Exagerări sunt şi într-o parte şi în alta. Nu poate avea o parte dreptate absolută, iar alta să greşească total. Adevărul este undeva pe la mijloc. Dacă ar exista un dialog între părţi ar putea exista o cale de mijloc. Cum nu există comunicare decât prin intermediul presei, prin declaraţii, iar declaraţiile părţilor sunt scoase din context, s-a creat impresia unui război total.

Practic societatea este divizată. Principiul „cine nu este cu noi este împotriva noastră” este mai actual decât oricând. 

Aparent, prea puţină lume rămâne indiferentă. În realitate, marea majoritate, majoritatea mută, rămâne departe de orice tabără.

Dacă pe lângă subtilităţi de natură juridică se poate trece,   problemele reale nu pot fi ocolite nici de cei care trăiesc în mijlocul muntelui. Preţurile în creştere, haosul creat de modificările fiscale, nesiguranţa zilei de mâine, se datorează în totalitate majorităţii PSD-ALDE. Liviu Dragnea, ca artizanul acestor schimbări, poate fi acuzat, împreună cu partidul pe care-l conduce, în complicitate cu Tăriceanu, că încearcă să sustragă atenţia opiniei publice de la problemele reale prin atacurile la adresa DNA.

Într-adevăr, de ce trebuiau lansate două bombe în acelaşi timp? De ce se modifică legile justiţiei şi cele ale fiscalităţii concomitent? Nici una, nici alta nefiind clară, este normal să se creeze impresia de haos. Cu modificările din sectorul juridic nu sunt de acord oamenii din justiţie, iar cu cele din domeniul fiscal nu sunt de acord sindicatele şi patronatele.

Şi în cazul „revoluţiei” fiscale Liviu Dragnea este tot o ţintă? Lucrurile sunt foarte încurcate. În curând se împlineşte un an de la alegerile parlamentare şi deja scena politică este gata de explozie. Societatea este bulversată. Divizată în ceea ce priveşte legile justiţieie, dar aproape unanimă în ceea ce priveşte modificările fiscale, făcute după calcule care unora le dă cu plus la salarii şi pensii, altora cu minus. Mediul de afaceri se simte  sufocat. Nimeni nu ştie ce va fi anul viitor.

În aceste condiţii, lupta de care pomeneam la început, cea dintre PSD şi DNA, devine floare la ureche. Cui îi pasă că Liviu Dragnea se simte o „ţintă”? Să-şi rezolve problemele dincolo de ecranul televizoarelor. Dar şi DNA are o vitrină de expunere.

O adevărată scenă devine întreaga ţară odată cu îndemnul la proteste de stradă venite întâi din partea PNL apoi şi din partea PSD. Parcă în această ţară nu avem altceva mai bun de făcut decât să ne certăm în văzul lumii.

Abonează-te acum Online!