00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Augustin Iştoc, Ioan leitner, Claudiu Ţinca. Titlul emisiunii: După tragedia de la Caracal, ministerul justiţiei vrea pedepse mai aspre. (reluare) 01.30 Conversaţii nocturne 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct, cu Eva Laczko, invitat: Oşan Orlando. Titlul emisiuni: Care este destinaţia preferată a turiştilor români?.(reluare) 03.30 Cultură cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Legea cauzei şi a efectului. 04.30 Info Studio cu Adriana Mureşan. Titlul emisiunii: Sezonierii din vara aceasta. 05.30 Info magazin cu Adirana Mureşan. Titlul emisiuni: Cum este să trăieşti 4 ani în Dubai?. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Augustin Iştoc, Ioan leitner, Claudiu Ţinca. Titlul emisiunii: După tragedia de la Caracal, ministerul justiţiei vrea pedepse mai aspre. (reluare) 09.30 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Instalaţii modern de distilat borfot de fructe. 10.30 Info magazin cu Adirana Mureşan. Titlul emisiuni: O nouă generaţie de ziarişti. 11.00 Taina Credinţei cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Despre bogăţie şi sărăcie. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct, cu Eva Laczko, invitat: Oşan Orlando. Titlul emisiuni: Care este destinaţia preferată a turiştilor români?.(reluare) 13.30 La Psiholog cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiuni: Cum ne influenţează gândurile viaţa? 14.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Augustin Iştoc, Ioan leitner, Claudiu Ţinca. Titlul emisiunii: După tragedia de la Caracal, ministerul justiţiei vrea pedepse mai aspre. (reluare) 15.30 Teleshopping 15.45 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu, invitat: Georgiana Marina. 16.45 Info Studio cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii: Uciderea mistreţilor între necessitate şi obligaţie. 17.30 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitaţi: Camelia Iacob şi Irina Tămăşan. 18.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcela Papici, Tallian Cristian. Titlul emisiuni: Tragedia de la Caracal şi îngrijorările părinţilor.(reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcela Papici, Tallian Cristian. Titlul emisiuni: Tragedia de la Caracal şi îngrijorările părinţilor.(reluare) 23.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Florin Mulcuţan. Titlul emisiunii: Centru olimpic de sport la Satu Mare. 23.08.2019

Acum suntem cu adevărat în UE

Scris de Dumitru Păcuraru, 05 aprilie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Abia acum suntem cu adevărat în UE. Abia acum vedem cum merg lucrurile la cel mai înalt nivel al conducerii Consiliului European. Cazul Kovesi ne-a aruncat direct în esenţa, în spiritul Uniunii Europene. Apeluri, avertismente severe, ameninţări s-au abătut asupra guvernului român din partea preşedintelui Consiliului European, a Parlamentului European, a diverşi ambasadori. Toţi au transmis acelaşi mesaj: Kovesi rămâne candidatul pentru procurorul european. Eliberaţi-o pe Kovesi.

Antonio Tajani, preşedintele Parlamentului European, a citit o scrisoare în plenul şedinţei de miercuri în care a arătat că Laura Kovesi se bucură în continuare de sprijinul şi încrederea PE pentru funcţia de procuror-şef european. Frans Timmermans, prim-vicepreşedinte al Comisiei Europene, a transmis un avertisment dur către guvernul României, reafirmându-şi susţinerea pentru Kovesi.

În numele a 12 ţări, ambasadorul Franţei trimite o scrisoare către guvernul român, mai mult ameninţătoare decât diplomatică, tot în sprijinul candidaturii Laurei Kovesi la şefia procuraturii europene, deşi Franţa are propriul candidat la funcţia respectivă.
Toţi aceştia sunt politicieni şi toţi şi-au expimat opinii în legătură cu justiţia, cu un caz din România. Deci, ar putea zice un eurosceptic, şi în UE politicul se amestecă în problemele de justiţie.

Şi în UE merg lucrurile la fel ca în România, numai că pe faţă, prin declaraţii ferme sau în scris spun lucrurilor pe nume. Nu se ascund în spatele unor declaraţii ambigue. Spun pe faţă că numirea procurorului-şef european se face de politicieni.
Acestea fiind faptele, nu le rămâne politicienilor români decât să acţioneze în consecinţă. Însă la noi nu se poate. O declaraţie pe faţă înseamnă amestec în treburile justiţiei.

Lucrurile trebuie însă nuanţate. Opoziţia o poate susţine pe Laura Kovesi pe faţă, dar coaliţia de guvernare, respectiv PSD-ALDE, nu poate susţine pe nimeni pe faţă.
Cum a ajuns PSD în această situaţie ingrată? Este un partid fără relaţii la nivel internaţional. Nu este susţinut nici măcar de socialiştii europeni. Olandezul Frans Timmermans face parte dintr-un partid socialist, din aceeaşi familie politică din care face PSD.

În concluzie, PSD are o problemă. Partidul condus de Liviu Dragnea a devenit nefrecventabil la nivel european. Un partid care câştigă cel puţin în două cicluri electorale peste 30% este considerat un partid mare. În România doar PSD întruneşte acest criteriu. Dar pe cât de bune rezultate obţine de la ciclu la ciclu, pe atât de instabilă este conducerea lui. Liderii se perindă unul după altul, se neagă unul pe altul.

Nu au timp să-şi facă relaţii la nivel european. Deşi s-a botezat ALDE, partidul lui Tăriceanu are exact aceleaşi probleme în relaţia cu ALDE european.
S-a ajuns atât de departe încât un politician oarecare din PNL a lansat ideea că PSD vrea să scoată România din UE. La această enormitate PSD nu a avut nicio replică. Şi dacă şi-ar dori acest lucru nu ar reuşi.

Pe o asemenea temă ar putea avea un succes electoral un partid de cinci procente.
PSD nu este capabil nici măcar să explice în exterior natura abuzurilor pe care le-a făcut DNA. Nu poate explica nocivitatea, ilegalitatea protocoalelor secrete cu serviciile secrete.
Pentru atitudinea anti-PSD a politicienilor europeni, din toate familiile politice, trebuie să existe o explicaţie. Cel mai simplu este să spunem că elementul perturbator este Dragnea.

Abonează-te acum Online!