27.02.2020 00.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Otto Nagy, Ştefan Ressler, Adrian Farcău. Titlul emisiunii: Liderii partidelor au fost la consultări cu preşedintele Iohannis.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitat: Eugenia Sabou. Titlul emisiunii: Legea pensiilor pe înţelesul tuturor. (reluare) 04.00 Descendenţii familiei Karolyi la Carei 05.00 Sănătate Frumuseţe Stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia. 05.30 Cultură 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Otto Nagy, Ştefan Ressler, Adrian Farcău. Titlul emisiunii: Liderii partidelor au fost la consultări cu preşedintele Iohannis.(reluare) 10.00 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu invitat: Petrică Mureşan. 10.45 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc. Titlul emisiunii: Ştim să protejăm mediul? 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitat: Eugenia Sabou. Titlul emisiunii: Legea pensiilor pe înţelesul tuturor. (reluare) 14.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Otto Nagy, Ştefan Ressler, Adrian Farcău. Titlul emisiunii: Liderii partidelor au fost la consultări cu preşedintele Iohannis.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Taina Credinţei cu Mihaela Ghiţă, invitat: pr. Tiberiu Vălean. 17.15 Ne Cheamă Natura cu Ioana Zaharia, invitat: dr. Liana Strîmb. 18.00 Audienţe în direct cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda Publică , cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct cu Eva Laczko (reluare)

Actriţa Draga Olteanu-Matei împlineşte 80 de ani

Scris de Vasile Andreica, 24 octombrie 2013 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Draga Olteanu Matei

Draga Olteanu Matei

Actriţa Draga Olteanu-Matei împlineşte joi, 24 octombrie, 80 de ani, ea fiind sărbătorită miercuri, în avanpremieră, de colegii de la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ cu un mic eveniment surpriză.

Fără să ştie nimic despre surpriza care i s-a pregătit, Draga Olteanu-Matei a avut nevoie de câteva minute să îşi revină, fiind întâmpinată de actorii teatrului cu flori şi tradiţionalul cântec de ‘La mulţi ani’.

Aniversarea s-a desfăşurat în sala Consiliului Judeţean, în prezenţa consilierilor judeţeni şi a preşedintelui CJ, Culiţă Tărâţă. ‘Abia am reuşit să îmi revin din aceste emoţii puternice pentru că era să fac infarct. Eu credeam că vin să discut cu domnul preşedinte ce proiecte am, pentru că vreau să mai fac una alta, nu îmi place să stau degeaba. Am idei, că la vârsta asta când nu ai ce face, stai şi te gândeşti, şi îţi vin în cap tot felul de lucruri’, a declarat Draga Olteanu Matei.

Îndrăgita actriţă a mărturisit că s-a gândit îndelung la faptul că va împlini 80 de ani. ‘Când vorbeam cu Dumnezeu, între patru ochi, la mine acasă, îi spuneam: Doamne, oare mă laşi până în ultima zi, când împlinesc 80 de ani? Dar să nu vorbim despre asta acum pentru că am de gând să mai trăiesc oleacă. Mulţumesc că existaţi’, a spus Draga Olteanu Matei, care este stabilită din 2007 la Piatra Neamţ.

Născută pe 24 octombrie 1933 la Bucureşti, Draga Olteanu-Matei a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Capitală în 1956. Cariera ei se întinde pe parcursul a peste 50 de ani în care a încântat spectatorii români interpretând sute de personaje în film, teatru şi televiziune.

A interpretat roluri antologice în filme care au marcat istoria cinematografului românesc, precum ‘Cucoana Chiriţa’ (regia — Mircea Drăgan, 1986), ‘Ilustrate cu flori de câmp’ (regia — Andrei Blaier, 1974), ‘Nea Mărin Miliardar’ (regia — Sergiu Nicolaescu, 1979) sau ‘Buletin de Bucureşti’ (regia — Virgil Calotescu, 1982).

Draga Olteanu-Matei a debutat în film cu un rol în lungmetrajul ‘Blanca’ (1955), regizat de Mihai Iacob şi Constantin Neagu, în distribuţia căruia se regăseau, printre alţii, Amza Pellea şi Silvia Popovici. Alături de aceştia doi, dar şi de actori precum Marin Moraru, Gheorghe Dinică, Ştefan Iordache, Victor Rebengiuc sau Tamara Buciuceanu-Botez, Draga Olteanu-Matei este una dintre cele mai importante personalităţi ale generaţiei sale de actori.

Pe parcursul carierei sale în film, Draga Olteanu-Matei a colaborat şi cu regizori importanţi, precum Dan Piţa, Nicolae Mărgineanu, Elisabeta Bostan sau Geo Saizescu.

După pensionarea sa de la Teatrul Naţional din Bucureşti, în 2007 Draga Olteanu-Matei s-a retras la Piatra Neamţ, unde şi-a înfiinţat propria companie: ‘Teatrul Vostru’ — primul teatru particular din România cu actori neprofesionişti.

În 2010, Draga Olteanu-Matei a primit premiul Gopo pentru întreaga activitate.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.