Actorul Radu Botar împlineşte 56 de ani | Informaţia Zilei

Actorul Radu Botar împlineşte 56 de ani

Scris de Vasile Andreica, 14 august 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Sir (Radu Botar) la masa de machiaj

Sir (Radu Botar) la masa de machiaj

Unul din cei mai cunoscuţi şi valoroşi actori ai Teatrului de Nord, Radu Botar s-a născut la 14 august 1963 la Turda şi a absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Credem că trei spectacole din multele jucate pe scena Teatrului de Nord l-au pus în valoare integral şi definitoriu: „Jocul vieţii şi al morţii în deşertul de cenuşă” de Horia Lovinescu (regia Andrei Mihalache), unde a jucat rolul Tatălui, neuitatul recital „Bufonul regelui”, gândit şi regizat de el însuşi, şi ”Cabinierul”, alături de Ciprian Vultur, în regia lui Ovidiu Caiţa.

După stagiunea 2013-2014, actorul a avut parte de o luptă crâncenă cu cancerul, din care a ieşit biruitor. S-a ocupat apoi de regie şi a publicat şi două cărţi, revenind pe scenă în piese de Caragiale şi în ”Janna”. Are o carieră frumoasă şi în film, urmând să îl interpreteze pe cardinalul Iuliu Hossu într-o producţie ce se va lansa în această toamnă.

La aniversare, îi dorim putere de muncă, inspiraţie, fericire şi sperăm să nu se lase copleşit de vremile în care trăim cu toţii. La mulţi ani, maestre!

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517