00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Ştefan Ressler, Romeo Pop. Titlul emisiunii: Ministrul de interne Carmen Dan a plecat din guvern înainte de a fi dată afară. (reluare) 01.30 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. 02.15 Ne Cheamă Natura 03.30 Concert de jazz la Satu Mare 05.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Csaba Csintalan. Titlul emisiunii: Un alt mod de cuantificare a rezultatelor –BAC 2019. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Adrian Marc. Titlul emisiuni: Noi obiective ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare. (reluare) 09.00 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. 09.30 Religie cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcel Malanca, Nicolae Pop, Adriana Huja. Titlul emisiuni: Activităţi dedicate satului românesc în Protopopiatul Ortodox Oaş. 10.30 Tabără de creaţie la Ocoliş 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Ştefan Ressler, Romeo Pop. Titlul emisiunii: Ministrul de interne Carmen Dan a plecat din guvern înainte de a fi dată afară. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Iată omul, cu Gabriel Ghişan,invitat: Sebastian Borleştean. 14.50 Teleshopping 15.10 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu. 16.10 Cultură, Strigăt disperat al firmelor de construcţii, întâlnirea patronilor din construcţii la Poesis 17.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Darius Şchiop. Titlul emisiunii: Halep, prima româncă campioană la Wimbledon! Cum stă tenisul sătmărean? 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Maria Pop. Titlul emisiunii: Uleiurile esenţiale – cum le întrebuinţăm? 18.30 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş (reluare) 23.30 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitat: Rafaelo Varga. 16.07.2019

Acordului Politic Naţional pentru consolidarea parcursului european al României, semnat de PNL, USR, PMP, Pro România

Joi, la semnarea Acordului Politic Naţional pentru consolidarea parcursului european al României, preşedintele Klaus Iohannis a atacat PSD spunând că nu are de gînd să se schimbe. La ceremonia publică de semnare a  Acordului politic au participat liderii PNL, USR, PMP şi Pro România.

Discursul prerşedintelui

„Pe 26 mai au avut loc alegeri europarlamentare, la termen, şi formaţiunile dumneavoastră au obţinut rezultate frumoase. Vă felicit pentru acestea!

În paralel cu alegerile europarlamentare, am convocat un referendum naţional. Am convocat un referendum naţional, fiindcă mi s-a părut că poporul trebuie să-şi exprime suveranitatea şi trebuie să dea un răspuns ferm şi clar unei guvernări eşuate şi atacului neîncetat asupra justiţiei, care s-a desfăşurat fără întrerupere din decembrie 2016 până pe 27 mai.

Românii au ieşit în număr mare la vot şi au dat un răspuns clar, ferm şi uşor de citit. La întrebările pe care le-am formulat la referendum au răspuns afirmativ 6 milioane şi jumătate de români. Ca să fiu mai clar, la fiecare întrebare, fiindcă au fost buletine separate de vot, 6,5 milioane de români au răspuns cu «DA».

La alegerile europarlamentare formaţiunile pro-europene au primit voturi multe şi au avut rezultate bune, foarte bune, iar formaţiunile care au încercat să demonizeze Uniunea Europeană, formaţiunile care constant au atacat independenţa justiţiei, formaţiunile care au construit o guvernare lamentabilă, mai exact PSD şi ALDE, au fost drastic sancţionate de electorat, şi pe bună dreptate.

Şi a doua zi după referendum, aparent – repet, doar aparent – lucrurile păreau că s-au schimbat. Înainte de referendum, mulţi au spus că referendumul este inutil, unele formaţiuni au încercat să-l boicoteze, alţii au declarat că nici nu vor participa. Foarte mulţi au comentat întrebările, cică ar fi proaste, slabe, inutile şi un referendum pierdut, şi că nu se va întâmpla nimic.

Dar s-a întâmplat. După referendum, s-a întâmplat. Aşa cum am spus de la început, a doua zi după vot spaţiul politic românesc s-a schimbat.

Trebuie să recunoaştem acest lucru şi acest fapt se datorează votului românilor. Este evident. Dar acest referendum trebuie implementat. Şi atunci am analizat cu mare atenţie ce-au votat românii.

Românii au votat pentru România Europeană. A fost clar un vot pro-european. Românii au votat contra acelui atac nemernic pesedist asupra justiţiei. Românii au votat contra unei guvernări lamentabile.

Şi atunci, după consultările cu partidele parlamentare, am formulat concluziile într-un document pe care l-am propus spre semnare partidelor parlamentare, un acord naţional pentru consolidarea parcursului european.

Şi iată că astăzi ne aflăm aici. Au răspuns direct, clar, deschis «DA, semnăm» Partidul Naţional Liberal, Uniunea Salvaţi România, Partidul PRO România şi Partidul Mişcarea Populară. Preşedinţii acestor partide sunt prezenţi astăzi pentru a semna acest acord, acest pact.

Nu a anunţat, cel puţin, pe mine nu m-a anunţat că este interesat PSD, PSD care aparent din 27 mai se schimbase. Dar nu este aşa. PSD nu s-a schimbat. PSD nu se schimbă. PSD a pierdut primul rând de alegeri dintr-un set mai larg. Dar a rămas doar cu aparenţa schimbării.

PSD urmăreşte în continuare aceleaşi obiective şi răspunsul lor, pe care mi l-au dat, prin media, a fost practic un refuz. Ei aveau mai multe amendamente decât articole în acest Acord. PSD a dăunat foarte mult României. Din cauza PSD-ului, România nu s-a dezvoltat mai mult şi nu se dezvoltă nici acum mai mult.

Aceste alegeri au reprezentat o victorie a românilor împotriva incompetenţei pesediste, împotriva infatuării pesediste, împotriva atacului la justiţie, împotriva atacului la economia naţională, dar este doar primul pas dintr-o serie mai lungă. Urmează încă trei ocazii valoroase pentru români de a da lecţii PSD-ului, fiindcă PSD nu a înţeles, a simulat. Urmează alegerile prezidenţiale, urmează alegerile locale, şi urmează alegerile parlamentare.

Românii vor şti cum să voteze, dar pentru a merge mai departe cu rezultatul votului de acum este nevoie să se schimbe Constituţia şi legislaţia aferentă. Şi să nu uităm, iarăşi şi-au bătut joc de românii din diaspora.

Trebuie schimbate procedurile, trebuie îmbunătăţită legislaţia şi trebuie abandonat acest discurs împotriva diasporei. Trebuie să revenim la o normalitate românească, o normalitate europeană, democratică, care se bazează pe respectarea valorilor europene, pe respectarea statului de drept. Toate aceste lucruri trebuie realizate cu cât mai repede, cu atât mai bine.

Pentru a face aceste modificări este clar nevoie de un altfel de Parlament şi dacă acum doi ani şi jumătate lucrurile au ajuns acolo unde au ajuns fiindcă nu s-a prea văzut o alternativă, iată acum paradigma se schimbă, se construieşte o alternativă, lucrăm la ea. Mulţi dintre cei care lucrează împreună cu mine la o alternativă serioasă, pro-europeană, sunt în această sală, românii pot avea încredere şi pentru asta trebuie să meargă la vot, iar politicienii să dovedească că au căpătat mai multă înţelepciune decât am avut cu toţii înainte de aceste alegeri.

Sunt foarte bucuros că astăzi semnăm noi cinci acest Acord Naţional. Şi ca să fiu bine înţeles, această semnare nu reprezintă un pas prin care vrem să excludem pe alţii. Dumneavoastră, preşedinţii de partide, v-aţi declarat de acord să semnaţi astăzi cu mine acest Acord. Lista semnatarilor însă rămâne deschisă. Este posibil ca pe parcurs şi alţii să revină la gânduri mai bune şi vreau să păstrăm poarta deschisă tuturor politicienilor care vor să construiască o Românie mai bună. Eu vă mulţumesc şi o să vă invit pe rând să semnăm acest Acord Naţional.”

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.