Acces la CAS Satu Mare numai cu test, vaccin sau imunizare

Scris de Mihaela Ghiţă, 28 octombrie 2021 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate

Se anunţă acces restricţionat la Casa de Asigurări de Sănătate Satu Mare. Persoanele trebuie să facă dovada vaccinării sau a testării împotriva virusului SARS-CoV-2.

De luni, 25 octombrie 2021, accesul în sediul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Satu Mare se face doar prin respectarea prevederilor din Hotărârea de Guvern nr.1130/2021, anunţă instituţia pe pagina de facebook.

Astfel, persoanele care se adresează casei pentru diferite probleme vor trebui să facă dovada că:sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare; se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2; prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore; prezintă un test antigen, nu mai vechi de 48 de ore.

Persoanele care nu au aceste documente se pot adresa instituţiei prin e-mail: cas@cassam.ro sau telefonic la numărul 0261/706.878.

Un alt anunţ important al casei de asigurări de sănătate vizează prevederile  ORDINULUI Nr. 2213/937/2021 din 19 octombrie 2021 pentru completarea anexei nr. 50 la Ordinul ministrului sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 1.068/627/2021 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare în anul 2021 a Hotărârii Guvernului nr. 696/2021 pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale, tehnologiilor şi dispozitivelor asistive în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2021 – 2022.

Astfel, se prelungeşte valabilitatea unor documente până la finalul lunii în care încetează starea de alertă declarată potrivit legii. În contextul epidemiei cu virusul SARS-CoV-2,  după cum urmează: biletele de trimitere pentru specialităţi clinice, inclusiv pentru specialitatea medicină fizică şi de reabilitare; biletele de trimitere pentru specialităţi paraclinice; recomandările medicale pentru îngrijiri medicale la domiciliu, îngrijiri paliative la domiciliu, precum şi pentru dispozitive medicale, tehnologii şi dispozitive asistive, ce se depun/se transmit la casa de asigurări de sănătate; deciziile de aprobare pentru procurarea dispozitivelor medicale, tehnologiilor şi dispozitivelor asistive.

În cazul deciziilor pentru dispozitivele medicale acordate prin închiriere, pentru dispozitivele de protezare stomii şi pentru dispozitivele pentru incontinenţă urinară, al căror termen de valabilitate a fost prelungit, se emite o nouă decizie de aprobare, cu precizarea duratei pentru care se prelungeşte decizia iniţială, precum şi taloanele aferente perioadei pentru care a fost prelungită decizia.

Mai trebuie menţionat faptul că CAS Satu Mare face precizarea că atât noua decizie, cât şi noile taloane se transmit persoanei beneficiare prin orice mijloace.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517