Image 1
Image 2

Absolvenţii de gimnaziu au susţinut luni examenul scris la română

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Elevi la Scoala Moisil
Elevi la Scoala Moisil

Potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean Călin Durla, dintre cei 2.794 de absolvenţi de gimnaziu, s-au înscris 2.561 pentru evaluarea naţională, provenind din 94 de şcoli din judeţ. Dintre cei înscrişi, au fost prezenţi pentru a susţine examenul 2.444 candidaţi, absenţi 121.

Examenul a început la ora 9.00, moment în care, în clase s-au deschis plicurile sigilate care conţin varianta de subiecte multiplicată. Accesul elevilor în săli a fost permis cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei, respectiv până la ora 8.30. Supravegherea copiilor a fost asigurată de doi asistenţi, cadre didactice de altă specializare decât cea corespunzătoare disciplinei la care se susţine proba. Elevii aveau la dispoziţie 120 de minute pentru rezolvarea testelor. Din momentul distribuirii subiectelor, niciun elev nu a mai putut intra în sală şi niciun elev nu a avut voie să părăsească sala, decât dacă a predat lucrarea scrisă.
Miercuri, 29 iunie elevii vor susţine în aceleaşi condiţii proba scrisă la Matematică.

Subiecte la română

Am stat de vorbă cu câţiva elevi de la Şcoala Gimnazială Grigore Moisil Satu Mare, de la care am aflat câte ceva despre subiectele pe care le-au tratat. Astfel, ei au avut de rezolvat mai multe cerinţe legate de poezia „Salcâmi” de A.E. Baconsky, printre care şi sarcina de a demonstra că aparţine genului liric.
Totodată, elevii au avut de făcut o compunere, reală sau imaginară, privind o întâmplare dintr-o zonă turistică.
O altă cerinţă a constat într-un şir de întrebări din care să rezulte înţelegerea unui text de reportaj publicistic, precum şi câteva întrebări de gramatică referitoare la acel text.
Din cele relatate pentru postul de televiziune Informaţia TV, elevii păreau încrezători în rezolvarea temelor primite.

Rezultatele

Afişarea rezultatelor se va face pe data de 1 iulie, până la ora 16.00. Eventualele contestaţii pot fi depuse în aceeaşi zi, până la ora 20.00, iar rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.
Notele obţinute la examen sunt importante doar pentru elevii care vor să intre la licee bune, altfel ei nu pică, indiferent de media obţinută.

Evaluarea va avea loc în alt judeţ

Înainte de ora 12, toţi directorii de şcoli au dus lucrările la Inspectoratul Şcolar Judeţean.
În acest an, lucrările absolvenţilor de clasa a VIII-a vor fi corectate şi evaluate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cel în care s-a dat proba.
La Evaluarea Naţională din judeţ au participat şi doi observatori din Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice. Examenele s-au desfăşurat în condiţii de monitorizare audio-video.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with