Abia ales preşedinte, Meleşcanu nu a fost ieri la şedinţa Senatului | Informaţia Zilei

Abia ales preşedinte, Meleşcanu nu a fost ieri la şedinţa Senatului

Scris de Vasile Andreica, 11 septembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Fostul ministru de Externe este exclus “moral” din ALDE. S-ar putea să urmeze alte plecări

Teodor Meleşcanu nu a participat la lucrările plenului de miercuri, la o zi după ce a fost ales la şefia Senatului.

Aspectul a fost sesizat şi de contracandidata acestuia la funcţia de preşedinte al Senatului, Alina Gorghiu, care a întrebat, ironic, în plen dacă nu cumva Teodor Meleşcanu absentează pentru că este la Guvern, pentru o întrevedere cu Viorica Dăncilă.

“Domnule preşedinte de şedinţă, voiam să vă întreb în primul rând unde este proaspătul preşedinte al Senatului, că dacă începem cu o absenţă după ce abia l-aţi ales ieri, e destul de grav. E la Guvern, nu? Semnează adeziunea PSD. Domnule preşedinte, să ştiţi că normal e atunci când îţi iei banii de preşedinte al Senatului să şi vii la muncă. Înţeleg că domnul Meleşcanu e cu multe surse de venit, dar ar fi drăguţ să şi vină la serviciu dacă tot l-aţi ales aşa cu mare tam-tam”, a afirmat Alina Gorghiu, de la tribuna Senatului.

Grupul senatorial ALDE se desfiinţează

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri, că grupul ALDE se va desfiinţa, în contextul excluderii lui Teodor Meleşcanu din partid, din cauza candidaturii pentru şefia Senatului din partea grupului PSD.

“Urmare a alegerii domnului Meleşcanu în funcţia de Preşedinte al Senatului, domnul Meleşcanu îşi pierde de drept calitatea de membru ALDE şi membru în grupul senatorial. Prin urmare, am făcut în acest sens o adresă pe care am depus-o la Biroul Preşedintelui”, a anunţat Călin Popescu Tăriceanu, în plenul de miercuri. Acesta a adăugat că desfiinţarea grupului ALDE vine pe fondul faptului că Teodor Meleşcanu nu mai este membru al grupului, iar pentru funcţionare este nevoie de 7 membri.

“Grupul ALDE nu mai poate funcţiona deoarece numărul de şapte era invocat prin prezenţa domnului Meleşcanu. Bine, vă rog să luaţi act de desfiinţarea grupului ALDE prin eliminarea domnului Meleşcanu”, a declarat Tăriceanu. Preşedintele ALDE a afirmat că urmează să anunţe configurarea unui grup senatorial mixt, prin depunerea unui act oficial la Biroul preşedintelui Senatului.

La rândul său, Robert Cazanciuc, care a prezidat plenul de miercuri, i-a atras atenţia lui Tăriceanu că preşedintele de şedinţă trebuia informat, conform regulamentului. Prin urmare, şedinţa a fost suspendată de preşedintele de şedinţă, care a considerat că trebuie întrunit, din nou, Comitetul liderilor.

Vosganian: Meleşcanu şi-a pierdut legitimitatea

Vicepreşedintele ALDE Varujan Vosganian a declarat că Teodor Meleşcanu şi-a pierdut legitimitatea politică şi morală de a mai fi membru al partidului, însă trebuie formalizată o decizie în acest sens în forurile statutare ale formaţiunii.

“În ceea ce îl priveşte pe Teodor Meleşcanu el nu mai funcţionează în grupul nostru efectiv şi opinia mea este că el nu mai poate funcţiona în ALDE. După părerea mea, calitatea sa de membru e una care nu se poate discuta pe termen lung. Juridic ALDE nu a emis încă un document oficial în această privinţă. Teodor Meleşcanu, din punct de vedere moral şi politic şi-a pierdut legitimitatea de a mai fi membru ALDE”, a afirmat Varujan Vosganian, miercuri, la Parlament.

Dăncilă: Nu poate să-i excludă pe toţi

Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, că tot mai mulţi membri ALDE doresc continuarea colaborării cu PSD, dovadă fiind şi propunerile de miniştri făcute miercuri.

„Nu o să poată să excludă toată organizaţia. Eu cred că domnul Tăriceanu va analiza foarte bine acest lucru, vedem din ce în ce mai mulţi membri ALDE care susţin cooperarea şi acest proiect de ţară, aş putea spune, cu PSD”, a declarat premierul.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Goldis Admitere

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517