A încercat să intre în România cu peste 3 tone de haine second hand! Dar nu avea documente

Scris de I. Z., 13 noiembrie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

În 11 noiembrie, în jurul orei 21.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, judeţul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean român, în vârstă de 31 de ani, conducând un automarfar înmatriculat în România. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, textile second hand, de la o societate comercială din Varşovia (Polonia) către o firmă din judeţul Suceava.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transfer de deşeuri, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului care au stabilit că bunurile transportate – în total 3.315 kg – nu pot intra pe teritoriul României, întrucât nu există documente necesare importului de deşeuri.

Conform legislaţiei în vigoare, conducătorul auto nu a putut prezenta Anexa nr. 7 la Regulamentul (CE) nr. 1013/2006.

În acest caz, autorităţile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, fiind înapoiate pe teritoriul maghiar.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517