A început vaccinarea antigripală

Scris de Mihaela Ghiţă, 13 octombrie 2021 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ministerul Sănătăţii a demarat din această săptămână campania gratuită de vaccinare angripală pentru sezonul 2021-2022 prin livrarea către direcţiile de sănătate publică a primei tranşe de 300.000 doze de vaccin gripal.

Pentru continuarea imunizărilor, alte 1.000.000 de doze de vaccin vor fi alocate în perioada imediat următoare.

Ministerul Sănătăţii nu exclude posibilitatea creşterii cantităţii de vaccin până la 2 milioane de doze, în funcţie de evoluţia epidemiologică şi cerere.

La fel ca în anii trecuţi, repartiţia dozelor de vaccin către direcţiile de sănătate publică se va face în mai multe tranşe, pe baza catagrafiei populaţiei la risc.

În cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii vor fi imunizate, cu prioritate, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide.

Potrivit medicilor, o persoană care s-a vaccinat anti-COVID şi face parte din categoriile la risc, poate primi şi vaccinul gripal.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517