A fost lansat numărul unic naţional 119 destinat protejării copiilor

Scris de I. Z., 05 ianuarie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Miercuri, 5 ianuarie 2022 a fost lansat la nivel naţional Numărul Unic Naţional 119 în urma deciziei Premierului României, care este administrat de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) şi operat de D.G.A.S.P.C.-urile din ţară, inclusiv la Satu Mare. Numărul Unic Naţional 119 este destinat raportării cazurilor de abuz, neglijare, exploatare şi orice altă formă de violenţă asupra copilului va asigura accesul rapid fiabil şi convenabil la consiliere psihologică/asistenţă socială  sau la intervenţia echipei mobile în colaborare cu Serviciile Specializate de Urgenţă, în cazul în care se impune.

       Scopul principal al Numărul Unic Naţional 119 este de a asigura asistenţă rapidă şi imediată atunci când viaţa copilului este în pericol,  copilul este grav rănit, copilul a suferit un abuz sexual, copilul sub vârsta de 8 ani este lăsat singur în casă, copilul solicită de urgenţă ajutor, copilul refuză să meargă acasă, copilul este grav neglijat sau copilul este implicat în munci intolerabile> asigurarea suportului psihoemoţional pentru copii şi sporirea siguranţei acestora.

Cu sprijinul Consiliului Judetean Satu Mare, DGASPC a operaţionalizat funcţionarea acestui număr prin asigurarea spaţiului şi personalului aferent, serviciul fiind funcţional şi asigurând o intervenţie şi evaluare de specialitate rapidă a cazurilor raportate.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517