A crescut cererea de locuinţe în România

Scris de Cristina Bursuc, 12 mai 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Destul de precauţi în ultimii doi ani de pandemie, tot mai mulţi români care îşi doresc o locuinţă nouă sunt dispuşi să rişte şi să ia o decizie acum. Preţurile sunt în creştere, ratele la fel, iar incertitudinea se prelungeşte. Aşa că economiştii îi sfătuiesc să îşi facă bine calculele înainte de a pune pixul pe vreun document cu o ofertă „de nerefuzat”.

Fie că au amânat decizia de a-şi cumpăra o locuinţă din cauza preţurilor, fie că abia acum se decid deşi vor plăti mai mult decât în anii trecuţi, mulţi români sunt în căutarea spaţiului de locuit perfect.

Tendinţa este confirmată şi de cifrele oficiale. Potrivit Agenţiei Naţionale de Cadastru, creşterea faţă de anul trecut, până acum, este de 14 procente, arată Agerpres.

Specialiştii le recomandă celor care vor să ia, în perioada aceasta, un credit pentru o locuinţă, să fie cumpătaţi şi să analizeze bine.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517