88 milioane de euro pentru modernizarea aeroportului Satu Mare

Scris de I. Z., 16 septembrie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Aeroport SM

Vineri, 16 septembrie, ministrul Transportului, Sorin Grindeanu, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Csaba Pataki şi directorul Aeroportului Satu Mare, Mihai Pătraşcu au semnat două contracte de finanţare cu o valoare totală de 433 de milioane de lei.

 

Semnarea celor două contracte a fost anunţată atât de Consiliul Judeţean Satu Mare cât şi de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.
“Contractul are o valoare de 88 de milioane de euro, fonduri pentru modernizarea şi dezvoltarea Aeroportului Internaţional Satu Mare. Aproximativ 74 milioane de euro vor fi investiţi în proiectul “Reabilitarea şi modernizarea infrastructurii aeroportuare la Aeroportul Satu Mare“ şi aproape 14 milioane de euro pentru proiectul “Dezvoltarea infrastructurii aeroportuare a Aeroportului Satu Mare prin îmbunătăţirea condiţiilor de siguranţă aeroportuară”,” se arată în comunicatul Consiliului Judeţean Satu Mare.
„Astăzi este un eveniment istoric, deoarece aceasta va fi una dintre cele mai mari investiţii de infrastructură din judeţul Satu Mare.
Proiectul va oferi judeţului un aeroport mai funcţional, mai mare, care îndeplineşte toate standardele internaţionale de siguranţă. Construim un nou terminal, renovăm întreaga pistă şi actualele terminale, aducând în acelaşi timp aeroportul la standardele europene în ceea ce priveşte siguranţa şi securitatea,” a declarat preşedintele Csaba Pataki.
Potrivit şefului CJ Satu Mare, judeţul a lansat deja procedura de achiziţie publică pentru această construcţie, iar antreprenorii au termen până la jumătatea lunii octombrie pentru depunerea ofertelor.
Termenul de finalizare a lucrărilor de construcţie este sfârşitul anului 2023.

Abonează-te acum Online!
  1. Tractorist a spus: 18 septembrie 2022, ora 10:08

    Ma Potochi sa nu furati toti banii mai lasati si pentru aeroport un ptyic.

  2. Durex a spus: 18 septembrie 2022, ora 01:05

    Acolo personalul sint niste analfabeti care au intrat cu PILE … stiu cine lucreza acolo ……..

  3. Cititorul a spus: 17 septembrie 2022, ora 08:11

    Ar fi ma urgent să modernizaţi întregul personal, nu vă faceţi că nu cunoaşteţi motivul

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517