8 profesori s-au retras în timpul examenului de definitivat | Informaţia Zilei

8 profesori s-au retras în timpul examenului de definitivat

Miercuri, 22 iulie, s-a desfăşurat proba scrisă din cadrul examenului naţional de definitivare în învăţământ. Pentru candidaţii din judeţul Satu Mare, examenul a avut loc la Colegiul Economic „Gheorghe Dragoş”.

Au fost admişi la proba scrisă 120 de candidaţi, care au îndeplinit cumulativ următoarele condiţii: efectuarea unui stagiu de predare în specialitate de cel puţin un an, calificativul pentru anul şcolar în curs „Bine” sau „Foarte bine” şi media aritmetică a notelor obţinute la inspecţia la clasă şi la evaluarea portofoliului profesional – minimum 8 (dar note nu mai mici de 7 la fiecare din probele respective).

Dintre cei 120 de candidaţi cu drept de participare la proba scrisă, au fost prezenţi 114.  Nu s-au prezentat la examen 6 candidaţi. Conform metodologiei de examen, care permite acest lucru, 8 candidaţi au decis să se retragă din motive personale. Nu s-au înregistrat cazuri de persoane cu temperatura peste 37.3 grade Celsius.

În total, au fost transmise spre centrele de evaluare 106 lucrări scrise. Primele rezultate vor fi comunicate în data de 29 iulie în centrele de examen şi pe site-ul definitivat.edu.ro. Contestaţiile se depun la centrele de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 29 iulie, după afişarea rezultatelor, până la ora 20:00 şi în data de 30 iulie, până la ora 12:00. Rezultatele finale se afişează în centrele de examen şi pe site-ul anterior menţionat, în data de 4 august 2020.

Subiectele şi baremele de corectare au fost publicate în 22 iulie de către Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie, pe pagina web subiecte.edu.ro.

Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puţin 8 (opt) pentru promovarea examenului.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, şi obiectivul acestui examen naţional. Prin dobândirea definitivării în învăţământ, cadrul didactic depăşeşte stadiul de debutant şi poate intra pe o rută de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învăţământ preuniversitar şi de a participa ulterior la susţinerea examenelor pentru obţinerea gradelor didactice.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Goldis Admitere

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517