19.07.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Costea, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Ce a discutat preşedintele cu premierul?(reluare) 01.30 Cultură, Fior de Zatmar 02.40 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 03.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Daniel Frei. Titlul emisiunii: Cooperativa şi avantajele ei pentru fermieri. 04.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Ionela Toma. 05.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona . 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Adrian Marc. Titlul emisiunii: Stadiul investiţiilor la Spitalul Judeţean Satu Mare.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona. 09.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Lia Marinela Avram. 10.20 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Barta Barnabas, Gordan Dalma, Gsiszar Lorant. Titlul emisiunii: La Satu Mare se organizează Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Costea, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Ce a discutat preşedintele cu premierul?(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 14.20 Teleshopping 14.45 Cultură, Samfest jazz. 17.00 Cultură, La Poesss a avut loc Forumul Economic Invest. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Talk Show cu Carol Erdos

8 avioane vor împrăştia momeli vaccinale pentru vulpi

Scris de I. Z., 13 octombrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Inspectorii  Direcţiei  Sanitare  Veterinare  şi  pentru  Siguranţa  Alimentelor Satu Mare, au realizat în perioada 6 – 12 octombrie,  un număr de 94 acţiuni de control la unităţi şi gospodăriile populaţiei.

 

Amenzi aplicate

Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii de specialitate au aplicat  5 sancţiuni  contravenţionale din care 3 avertismente şi 2 amenzi contravenţionale în valoare de  1.900 lei.

Au fost date 4 avertismente unor crescători particulari din Adrian, Sătmărel, Gherţa Mică pentru nedeclararea în termenul stabilit de legislaţie a animalelor nou achiziţionate. Un magazin alimentar din Livada a fost amendat cu 600 lei pentru manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor. Un magazin din Boineşti a fost amendat cu 1.200 lei pentru ambalarea necorespunzătoare a produselor alimentare în vederea depozitării şi comercializării. 

Campania antirabică

Este în plină desfăşurare campania a doua de vaccinare antirabică, aeriană, a vulpilor de pe teritoriul judeţelor Bihor, Bistriţa Năsăud, Cluj, Maramureş, Sălaj, Suceava şi Satu – Mare. La acţiune participă un număr de 8 avioane, care vor distribui un număr de 550.900 bucăţi de momeli vaccinale .         

În judeţul Satu Mare, pe o suprafaţă de 3.900 km pătraţi vor fi distribuite 97.625 bucăţi de momeli vaccinale, reprezentând 25 bucăţi pentru fiecare km pătrat.

Târguri închise

Având în vedere situaţia epizootologică, cu privire la notificarea unor focare de Pestă Porcină Africană în Ucraina, Rusia, Moldova,  toate târgurile, aglomerările de animale şi expoziţiile de animale, rămân închise, pentru toate speciile de animale până la noi dispoziţii. Suinele domestice din exploataţiile non profesionale trebuie ţinute obligatoriu numai în spaţii închise, iar acestea nu vor fi hrănite cu resturi alimentare provenite din mâncarea gătită în familie. Se va evita contactul suinelor domestice cu porcii mistreţi. Scroafele/vierii nu vor fi scoase/scoşi din exploataţie în scopul montei cu alte suine provenite din alte exploataţii. 

Toate mişcările de suine  pe raza judeţului Satu Mare sunt interzise până la noi dispoziţii       

Pentru orice fel de sesizări şi reclamaţii în domeniul sanitar veterinar şi al siguranţei alimentare, puteţi apela TEL VERDE la numărul de telefon 0800826787  sau  0261715956 .                                                  

                                       

Examene trichineloscopice

Examenele trichineloscopice se pot efectua în cadrul Circumscripţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Satu Mare CSVSA  2  din Piaţa Someş, conform următorului  program: sâmbătă, 14 octombrie, între orele 8 – 13 şi duminică, între orele 8 – 12. Toţi solicitanţii care doresc efectuarea examenului trichineloscopic trebuie să aibă asupra lor şi cartea de identitate.

Carnea provenită de la porcii sacrificaţi în gospodăriile populaţiei este destinată strict pentru consum familial. Este interzisă comercializarea cărnii de porc sub orice formă obţinută în urma sacrificărilor de porci din gospodăriile populaţiei.

Nerespectarea prevederilor legale atrage după sine sancţiuni contravenţionale sau penale după caz.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.