Image 1
Image 2

7 aprilie este Ziua Mondială a Sănătăţii

7 aprilie - Ziua Mondiala a Sanatatii
7 aprilie - Ziua Mondiala a Sanatatii
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
7 aprilie - Ziua Mondiala a Sanatatii
7 aprilie – Ziua Mondiala a Sanatatii

În fiecare an, la data de 7 aprilie este celebrată Ziua Mondială a Sănătăţii. În România, această zi dedicată Sănătăţii stă sub sloganul< “De la fermă până în farfurie, Mâncarea sigură să fie” pornind de la tema propusă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, şi anume, Siguranţa Alimentaţiei. Scopul campaniei din 2015 este de a sensibiliza publicul în alegerea unor alimente sigure pentru sănătatea lor, dar şi adoptarea unor măsuri prin care guvernul să îmbunăţească siguranţa alimentaţiei, se arată într-un comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare.

Specialiştii recomandă populaţiei să acorde o atenţie sporită în alegerea alimentelor, să urmeze sfaturile de igienă, să verifice etichetele atât în privinţa termenului de garanţie cât şi în cea a compoziţiei şi adaosurilor folosite (conservanţi, coloranţi, arome, intensificatoare de gust, substanţe modificatoare a consistenţei etc.).

La nivel global, bolile transmise prin alimente duc anual la decesul a aproximativ două milioane de persoane, din care o proporţie însemnată sunt copii. Alimentele pot conţine bacterii, virusuri, paraziţi sau substanţe chimice responsabile de peste 200 de maladii, de la boala diareică acută şi până la cancer. Bolile transmise prin alimente pot influenţa dezvoltarea socio-economică prin împovărarea sistemelor de sănătate, afectarea economiilor naţionale, a turismului şi comerţului.

Pentru siguranţa alimentaţiei recomandările OMS sunt următoarele: păstraţi curăţenia; separaţi alimentele gătite de cele crude; trataţi termic cât mai bine alimentele gătite; păstraţi alimentele la temperaturi sigure; folosiţi surse de apă şi materii prime sigure.

“Toţi cei implicaţi în lanţul alimentar, de la fermieri, producători şi până la vânzători sau consumatori, au responsabilităţi majore în domeniul siguranţei alimentaţiei. Vă recomandăm să folosiţi prilejul perioadei Sfintelor Sărbători de Paşti pentru a aprofunda considerentele sus-amintite, ca ospăţul tradiţional legat de sărbătorire să vă aducă numai bucurii, fără probleme” este sfatul specialiştilor din cadrul DSP Satu Mare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

STUDIU

Copiii alăptați la sân sunt mai inteligenți și mai sănătoși

Copiii care se hrănesc cu laptele matern pentru o perioadă mai lungă de timp au șanse mai mari să fie mai sănătoși ca adulți, și aibă o calitate a vieții mai bună, în general. Este vorba despre prevenirea anumitor afecțiuni, dar și de îmbunătățirea inteligenței academice, pe parcursul întregii vieți.