630 de poliţişti de frontieră desfăşoară activităţi de supraveghere

Scris de I. Z., 30 noiembrie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Având în vedere  minivacanţa prilejuită de Ziua Naţională a României, la nivelul Poliţiei de Frontieră Române, şi implicit şi la nivelul structurilor Poliţiei de Frontieră Satu Mare, au fost dispuse măsuri pentru întărirea dispozitivului de supraveghere şi control la frontiera de stat, iar poliţiştii de frontieră acţionează alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică în zona de competenţă.

În această perioadă, atât în punctele de trecere a frontierei, cât şi în zona de frontieră – 30 km interior de la linia de frontieră – aproximativ 630 poliţiştii de frontieră sătmăreni desfăşoară activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat, precum şi pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere.

În prezent, prin punctele de frontieră, tranzitul autoturismelor şi al persoanelor se derulează în condiţii normale pentru această perioadă, fără a se înregistra blocaje sau timpi mari de aşteptare. În Punctul de Trecere a Frontierei Petea, în funcţie de valorile de trafic, se va lucra la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctului, pe cinci artere de control la intrarea în România şi pe şase artere pe sensul de ieşire din ţară. În Punctul de Trecere a Frontierei Urziceni, poliţiştii de frontieră sătmăreni efectuează controlul de frontieră pe trei artere, atât pe sensul de ieşire, cât şi pe sensul de intrare în ţara noastră.

În 30 noiembrie, la URZICENI – pe sensul de intrare în ţară se lucrează pe 1 arteră de control, iar pe ieşire – pe 2 artere. La PETEA – pe sensul de intrare – pe 2 artere, iar pe sensul de ieşire – pe 5 artere de control.

Sâmbătă, 03 decembrie a.c., punctele temporare de trecere a frontierei Peleş, Bercu (din zona de competenţă a SPF Petea) şi Horea (SPF Carei) vor fi deschise în intervalul 10.00 – 18.00,  ora României.

În vederea fluidizării traficului la graniţele României, reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Satu Mare menţin permanent legătura cu autorităţile maghiare, alături de care se efectuează controlul de frontieră, în vederea dispunerii unor măsuri comune.

O situaţie specială se înregistrează la traficul pentru camioane. În această perioadă se constată o creştere a numărului de automarfare care se prezintă pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, în prezent, în punctul de trecere a frontierei Petea.

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei a luat toate măsurile aflate în competenţă pentru asigurarea unui control operativ şi reducerea timpului de aşteptare. Reamintim că în PTF Petea formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile ungare, iar pe sensul de ieşire din ţară, controlul de frontieră se efectuează pe teritoriul statului vecin, motiv pentru care numărul de artere care pot fi deschise este limitat de numărul de poliţişti repartizaţi de către statul maghiar.

 

În continuare, recomandăm cetăţenilor români şi străini care trebuie să tranziteze frontiera naţională în această perioadă să folosească toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional şi să consulte aplicaţia Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a Poliţiei de Frontieră – www.politiadefrontiera.ro.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517