61 de copii participă în această perioadă la Şcoala de vară de la Medieşu Aurit | Informaţia Zilei

61 de copii participă în această perioadă la Şcoala de vară de la Medieşu Aurit

Scris de Mihaela Ghiţă, 22 august 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Printre activităţi: jocuri educaţionale, ateliere de creaţie, incursiuni în lumea ştiinţei şi a mediului înconjurător

Zeci de copii din Medieşu Aurit şi localităţile învecinate participă în aceste zile la prima ediţie a Şcolii de Vară organizate de Şcoala Profesională ”George Coşbuc” din localitate. Evenimentul a debutat luni, 19 august, şi se va derula până în 30 august.

Copiii vor participa din plin la bucuriile vacanţei prin activităţile inedite pe care le-au pregătit iniţiatorii acestui proiect: jocuri educaţionale, ateliere de creaţie, incursiuni în lumea ştiinţei şi a mediului înconjurător, proiecţii de filme şi documentare educative, excursii etc.

Copii din Medieş, Râturi, Băbăşeşti, Iojib şi Potău

Şcoala de vară este frecventată până în prezent de 61 de copii cu vârste cuprinse între 7 şi 9-10 ani din localităţile Medieş, Râturi, Băbăşeşti, Iojib, Potău. Prin modul în care au fost concepute, activităţile reuşesc să le aducă copiilor zâmbete şi multă voie bună, să îi facă dornici să experimenteze lucruri noi, să interacţioneze unii cu alţii şi, de ce nu, să lege frumoase prietenii.

Alături de îndrumătorii Şcolii de Vară copiii pictează, desenează, participă la ore de limbă engleză prin cîntec şi joc şi multe alte activităţi pentru care au primit recompense dulci şi fructe.

Fiecare zi începe cu exerciţii fizice în aer liber, apoi au loc diferite ateliere de creaţie în cadrul cărora copiii învaţă să realizeze diferite obiecte decorative.

Pentru a mai bună cunoaştere a tot ceea ce fac ei, coordonatorii şcolii de vară au creat un album foto pe care îl postează în fiecare zi pe pagina de Facebook astfel încât părinţii să vadă bucuria şi entuziasmul copiilor.

În cursul zilei de miercuri, 21 august, cei 61 de copii alături de dascălii îndrumători au mers până la Cetatea din Medieşu Aurit, iar aici au realizat o cursă cu papuci! Se pare că unii au avut atâtea emoţii încât nu au mai ştiut cu ce au fost încălţaţi! Copiii au putut să simtă plăcerea de a călca desculţi pe iarbă, să primească darurile naturii în cel mai autentic mod cu putinţă. Cu alte cuvinte să simtă frumuseţea copilăriei şi a vacanţei de vară aşa cum şi-au imaginat-o sau chiar mai mult. La Cetate s-au derulat şi o serie de jocuri de dexteritate, cu paie, incluzând mişcare multă, dar şi o proiecţie de film educativ.

La reuşita acestui eveniment contribuie alături de organizatori şi autorităţile locale din Medieşu Aurit, dar şi câteva firme din zonă. Prin aportul acestor oameni inimoşi pot fi asigurate zi de zi materialele necesare derulării activităţilor şi bunătăţile dulci (sucuri, fructe etc.) oferite participanţilor.

Punctul culminant al ediţiei din acest an va avea loc joia viitoare prin organizarea unei excursii la Centrul de Echitaţie din Curtuiuşul Mare (Maramureş).

Şcoala de Vară din Medieşu Aurit este un proiect avizat de Inspectoratul Şcolar Satu Mare, iniţiat de Şcoala Profesională “George Coşbuc”. Coordonatorii proiectului sunt directorul general al unităţii de învătământ, Ion Eremia Ştirbu, şi cadrele didactice Dorina Brînză, Marcela Sefer, Monica Chiş, Mariana Hendre, Ralea Cosma, Camelia Sabău şi Anca Chiver. Toţi aceşti dascăli au grijă ca fiecare zi a copiilor să fie perfectă, plină de învăţăminte, colorată, cu zâmbete până la urechi.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Goldis Admitere

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517