6 judeţe din Nord Vest vor primi 1,43 miliarde de euro prin Programul Regio

Scris de I. Z., 30 noiembrie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Marcel Bolos

Contractul de finanţare pentru Programul Regional Nord-Vest, în valoare de 1,43 miliarde de euro, a fost semnat la Cluj-Napoca, în prezenţa lui Pataki Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, care a declarat: „Este un moment istoric faptul că autoritatea de gestionare a programului va fi de acum încolo la Cluj-Napoca şi nu în capitală, fiind un pas foarte important spre descentralizare.

Cele peste 1,4 miliarde de euro vor fi puse la dispoziţia celor 6 judeţe ale regiunii (Satu Mare, Bihor, Sălaj, Maramureş, Cluj-Napoca şi Bistriţa Năsăud), respectiv a întreprinderilor locale. Dacă regiunea va reuşi să utilizeze aceste fonduri în mod eficient, în următorii 7 ani se va înregistra o creştere semnificativă a nivelului de trai şi a unui mediu mai dezvoltat, mai bun şi mai puternic din punct de vedere economic.”

La eveniment au participat Ioan Marcel Boloş, ministrul pentru Investiţii şi Proiecte Europene şi Hegedüs Csilla, secretar de stat.

Abonează-te acum Online!
  1. V. Grigor a spus: 12 decembrie 2022, ora 13:05

    Chiar dacă primiţi 100 Miliarde, nu vom simţi creşterea nivelului de viaţă, bani prin Consiliul Judeţean ajung la infractori, exp. 96.000.000, lei anual la DGASPC, nu vreţi să vedeţi , că anual se repară si se înlocuiesc utilaje la ceiaşi locaţi fără licitaţii, angajaţi 100 cumetri cu salar de peste 15.000 lei.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517