50 de sindicalişti sătmăreni participă la protestele din Bucureşti | Informaţia Zilei

50 de sindicalişti sătmăreni participă la protestele din Bucureşti

Scris de Adriana Mureşan, 30 mai 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
 Vasile Tuns - liderul Sindicatului Proautonomia

Vasile Tuns – liderul Sindicatului Proautonomia

Angajaţii din Prefectură fac miercuri grevă japoneză

    Miercuri, 31 mai 2017, aproximativ 50 de angajaţi ai Consiliului Judeţean Satu Mare, primăriilor Supur, Carei, Tarna Mare, Socond, Terebeşti, Halmeu, Hodod, Căuaş, ai Poliţiei Locale Carei şi Bibliotecii Judeţene Satu Mare vor participa începând cu ora 11 la un miting de protest în faţa Palatului Parlamentului, mai exact la intrarea în Camera Deputaţilor dinspre Parcul Izvor.

Cu toţii fac parte din Sindicatul Proautonomia Satu Mare şi doresc să beneficieze, prin lege, de o grilă salarială mulţumitoare, ne informează liderul de sindicat Vasile Tuns.
Totodată aceştia revendică modificarea articolului 25 din proiectul Legii privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice care se referă la plafonarea sporurilor.

De asemenea cer modificarea articolului 37 din lege care prevede procesul de aplicare etapizată a legii până în anul 2022 şi nu în ultimul rând doresc să fie corectate alte omisiuni pe care le-au identificat în legea salarizării unitare pentru diferite categorii de personal, în interiorul aceloraşi familii ocupaţionale bugetare.

Cu toate că Sindicatul Proautonomia Satu Mare numără în jur de 2000 de membri, la protestul de miercuri vor participa doar reprezentanţii grupelor de sindicat din judeţ.
Deplasarea din municipiul Satu Mare spre Bucureşti va avea loc astăzi, în jurul orei 20, din parcarea Restaurantului Tei.

Dacă totul va decurge bine protestatarii sătmăreni vor ajunge mâine dimineaţă la Bucureşti şi se vor încadra în coloana de autocare care vor fi coordonate de către organizatori către locul protestului. Se preconizează că mitingul va începe în jurul orei 11 şi se va desfăşura până la ora 13.

 

Mai multe citiţi în ediţia tipărită din data de 30 mai, disponibilă la chioşcurile de ziare, sau în format electronic (PDF).

Abonează-te acum Online!
  1. D-REX a spus: 30 mai 2017, ora 12:46

    OLGUTA……PROSTUTA. Nu gandeste cu capul.Este olteanca….

  2. veres istvan a spus: 30 mai 2017, ora 12:24

    Ăştia din guvernul PSD au deschis cutia pantorei prin promisiunile din campania electorală. Este vorba aici de un calcul electoral simplu: măresc salariile bugetarilor şi pensiile, şi asta deja este suficient pentru alegerile viitoare. Iar cei care muncesc în economia reală cu salariile lor mizerabile pot prăpădi din partea lor.

  3. privat a spus: 30 mai 2017, ora 11:31

    un om deosebit, pe care te poti baza

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517