46 de doze de vaccin antiHPV au ajuns în judeţul Satu Mare | Informaţia Zilei

46 de doze de vaccin antiHPV au ajuns în judeţul Satu Mare

Scris de Mihaela Ghiţă, 14 ianuarie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Judeţul Satu Mare a primit 46 de doze de vaccin antiHPV (vaccin contra infecţiei cu Human Papilloma Virus) cu ajutorul cărora vor fi vaccinate 14 fete care au solicitat acest lucru în cadrul cabinetelor de medicină de familie, pentru prevenirea cancerului de col uterin.

Potrivit directorului executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare, dr. Macrina Mihai, cele 46 de doze vizează vaccinarea completă a tinerilor. Vaccinarea va fi efectuată la 4 cabinete de medicină de familie din mediul urban. „Odată cu primirea vaccinului s-a primit şi o metodologie de administrare a vaccinului care s-a adus la cunoştinţa celor 4 medici care au solicitat vaccin antiHPV.

Cele 46 de doze reprezintă cuantumul necesarului trimis de medicii de familie în perioada 2017-2018” a precizat directorul executiv, dr. Macrina Mihai. Pentru anul 2019, DSP Satu Mare a solicitat pe baza cererilor venite din partea cabinetelor de medicină de familie sub 2.000 de doze de vaccin antiHPV. În funcţie de vârsta tinerelor acestea vor primi 3 sau 2 doze de vaccin antiHPV.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517