37 miliarde de Euro pentru ţările care luptă împotriva COVID-19 | Informaţia Zilei

37 miliarde de Euro pentru ţările care luptă împotriva COVID-19

Scris de Terezia G., 25 martie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Deputaţii europeni urmează să dea undă verde pentru a canaliza fonduri UE în valoare de 37 miliarde EUR pentru a sprijini cetăţenii, regiunile şi ţările care luptă împotriva pandemiei COVID-19, ne informează biroul de presă al Parlamentului European printr-un comunicat trimis redacţiei.

Săptămâna trecută, Comisiile pentru dezvoltare regională şi pentru pescuit au solicitat Parlamentului European să adopte în mod direct în plen, în cadrul „procedurii de urgenţă” (definită în conformitate cu articolul 163 din Regulamentul de procedură), măsurile din cadrul „iniţiativei pentru investiţii în răspunsul la coronavirus”.

Aceste măsuri propuse de Comisie au scopul de a canaliza 37 miliarde EUR din fondurile UE disponibile cât mai curând posibil pentru cetăţenii, regiunile şi ţările cel mai grav afectate de pandemia de coronavirus. Fondurile vor fi direcţionate către sistemele de sănătate, IMM-uri, pieţele forţei de muncă şi alte părţi vulnerabile ale economiilor statelor membre ale UE. Dezbaterile şi votul vor avea loc în plen, joi 26 martie 2020.

Dacă doriţi să vedeţi defalcarea orientativă la nivel naţional a volumelor de investiţii în cadrul iniţiativei accesaţi link-ul de mai jos:

https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/ro/qanda_20_458

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Goldis Admitere

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517