35 de tone de deşeuri oprite de poliţişti de frontieră să intre-n ţară

Scris de I. Z., 18 septembrie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Petea, împreună cu comisarii Gărzii de Mediu au oprit la intrarea în ţară două camioane încărcate cu aproximativ 35 tone de deşeuri.

În Punctul de Trecere a Frontierei Petea, pe sensul de intrare în România, s-a prezentat, în data de 16 septembrie a.c., în jurul orei 14.00, un cetăţean maghiar în vârstă de 48 de ani conducând un ansamblu rutier, format din cap tractor şi semiremorcă, aparţinând unei societăţi comerciale din Ungaria.

Conform documentelor de însoţire a mărfii, acesta transporta cantitatea de 23 tone deşeuri din aluminiu, încărcate din Germania, fiind destinate unei societăţi comerciale din judeţul Satu Mare.
La trecerea frontierei s-a prezentat un cetăţean român, conducând un ansamblu auto format din cap tractor şi semiremorcă, ambele înmatriculate în România.

Acesta transporta 12 tone de cauciucuri uzate şi jante auto, încărcate de la o firmă din Germania, care urmau să ajungă la o societate comercială din judeţul Iaşi.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestor transporturi, s-a solicitat sprijinul autorizat al reprezentanţilor Gărzii de Mediu Satu Mare care au stabilit că bunurile transportate nu pot intra pe teritoriul României întrucât nu există documente necesare importului de deşeuri.

Conform legislaţiei în vigoare, persoanele în cauză nu au putut prezenta Anexa nr. 7 la Regulamentul (CE) nr. 1013/2006.

În acest caz, autorităţile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, fiind înapoiate pe teritoriul maghiar.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517