Image 1
Image 2
Editorial Informatia Zilei
Ieri, 28 noiembrie 2022, s-a încheiat un capitol din posteritatea celui ce a fost supranumit "Leul de la Şişeşti". Dr. Vasile Lucaciu a părăsit această lume în noaptea de 27 spre 28 noiembrie 1922 într-o casă situată în Satu Mare pe strada ce-i poartă azi numele, vizavi de Parcul numit atunci Parcul Regele Ferdinand
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ieri, 28 noiembrie 2022, s-a încheiat un capitol din posteritatea celui ce a fost supranumit “Leul de la Şişeşti”. Dr. Vasile Lucaciu a părăsit această lume în noaptea de 27 spre 28 noiembrie 1922 într-o casă situată în Satu Mare pe strada ce-i poartă azi numele, vizavi de Parcul numit atunci Parcul Regele Ferdinand.

Înainte de 1 Decembrie 1918 acelaşi parc se numise Arpad. Este şi acesta un exemplu de modul în care s-a derulat istoria în Transilvania, în localităţile cu populaţie mixtă.
Dr. Vasile Lucaciu ne-a arătat şi data aceasta că este cel mai celebru personaj istoric din acest colţ de ţară. Până acum nicio comemorare nu a atins amploarea Centenarului Dr. Vasile Lucaciu.

 

 

Mai multe în ediţia tipărită şi în formatul pdf, pentru abonaţi.

 

Sigla Informatia Zilei

Există baroni locali?

Asculta acest articol Supra-optimistul Nicolae Ciucă nu se dezminte: “România are resursele energetice de care are nevoie pentru prezent şi