Image 1
Image 2

Update: 32 persoane acuzate de trafic de ţigări au fost aduse la DIICOT Satu Mare

32 de persoane au fost aduse la DIICOT pentru audiri. Au fost efectuate percheziţii în Satu Mare, Marghita şi Oradea, la domiciiile unor persoane acuzate de contrabandă şi trafic de ţigări.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

perchezitii-jandarmi32 de persoane au fost aduse la DIICOT pentru audieri.

Update: 16:00

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.) – Biroul Teritorial (B.T.) Satu Mare împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare, având suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii, al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă şi al Direcţiei Operaţiuni Speciale, au declanşat astăzi acţiunea de anihilare a unui grup infracţional organizat specializat în contrabanda cu ţigări de provenienţă ucraineană.

 

     “În data de 27 august 2014, sub coordonarea directă a procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Satu Mare, au fost efectuate 36 de percheziţii în judeţele Satu Mare, Maramureş, Bihor, la domiciliile unor membri ai grupării infracţionale situate în judeţele Satu Mare, Maramureş şi Bihor.” se arata intr-un comunicat DIICOT.

    La acţiune au participat şi poliţişti din cadrul: IGPR – Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate, Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, IPJ Bihor, specialişti criminalişti din cadrul IPJ Satu Mare, Gruparea Mobilă Cluj, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Satu Mare – Detaşamentul Mobil.

    În urma percheziţiilor au fost ridicate: 234 litri de alcool; 107.080 fire de tigări; 25kg tutun vrac; o puşcă cu aer comprimat; 26 de telefoane mobile, 24 de cartele telefonice; două laptopuri, două tablete, un hard disk; 5391 de lei şi 500 de forinţi.

    Din probele administrate în dosar rezultă că membrii grupării aveau cel puţin patru furnizori de ţigări de contrabandă, produsele fiind trecute ilegal peste frontiera de stat a României, în zona râului Tisa. Odată preluate ţigările erau depozitate temporar la membri ai grupării special desemnaţi să se ocupe de această activitate, fiind apoi vândute şi revândute în mai multe judeţe ale ţării de către alţi membri ai grupului.

    Pentru a eluda controalele, autoturismele în care erau transportate ţigările erau predate succesiv între membrii grupării, până când produsele de contrabandă ajungeau în siguranţă, la locurile de depozitare.

    De asemenea, transportatorii evitau filtrele Poliţiei Rutiere, fie prin abandonarea autoturismelor, fie prin neoprirea la semnalele regulamentare ale echipajelor.

    Un exemplu în acest sens este modul de acţiune al unuia dintre liderii grupării care în data de 5 iulie 2014, când transporta ţigări de contrabandă cu un Audi A6, la intrarea în municipiul Marghita, judeţul Bihor, nu a oprit la semnalele echipajului Poliţiei Rutiere. Suspectul a trecut de două dintre barajele poliţiştilor, neoprind deşi aceştia au folosit armamentul din dotare.

    După percheziţiile derulate,  30 de persoane au fost duse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Satu Mare, în baza mandatelor de aducere emise pe numele lor, pentru a fi audiate în vederea luării măsurilor legale.

Update: 12:00 au fost efectuate 36 de percheziţii şi puse în executare 30 de mandate de aducere. Percheziţiile au fost efectuate în judeţele Satu Mare, Maramureş şi Bihor. 

Au fost efectuate percheziţii în Satu Mare, Marghita şi Oradea, la domiciliile unor persoane acuzate de contrabandă şi trafic de ţigări.

În această dimineaţă, 32 de persoane au fost aduse la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată – Serviciul Teritorial Satu Mare. marinelardelean4Practic astăzi, poliţiştii coordonaţi de procurori au efectuat mai multe percheziţii domiciliare în Satu Mare, Marghita şi Oradea. Este vorba de o acţiune de destructurare a unei reţele de traficanţi de ţigări.
La DIICOT au început audierile suspecţilor.
Vom reveni cu amănunte.

3 comentarii

  1. Suspectat a fi unul din liderii grupului, sătmăreanul Marinel Ardelean nu este la primul său contact cu oamenii legii. În cursul lunii ianuarie 2011, acesta a fost prins în flagrant împreună cu cunoscutul hoţ de maşini Petru Marcel Florea, poreclit “Marci”, în timp ce furau un tractor în valoare de aproximativ 100.000 de euro. Cei doi au fost reţinuţi de poliţişti. Ulterior in carca politistilor s-a pus comiterea infractiunii de INSTIGARE LA FURT!!!!! Hai sa fim oameni seriosi. Marinel Ardelean a fost acuzat de săvârşirea infracţiunii de furt calificat, iar complicele său Marcel Florea de furt calificat şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere. Cu ce ajuta statul roman astfel de specimene? Ce spun cei
    care care trebuie sa aplice legea si stau in spatele lor sa-i invete cum trebuiesc reclamati si ponegriti alți funcționari publici si ciulesc urechea la vrajelile unor astfel de infractori exact ca in cazul Berbeceanu.

Lasă un răspuns