31 iulie – termen limită de depunere a Declaraţiei Unice | Informaţia Zilei

31 iulie – termen limită de depunere a Declaraţiei Unice

Scris de Vasile Nechita, 24 iulie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

ANAF a anunţat că termenul limită de depunere a Declaraţiei Unice este 31 iulie. Contribuabilii au la dispoziţie mai multe variante de a depune Declaraţia Unică. Aceasta poate fi trimisă prin serviciul Spaţiul Privat Virtual, prin intermediul serviciului “Depunere declaraţii”, disponibil pe portalul www.e-guvernare.ro, pe baza unui certificat digital calificat, prin poştă sau se poate depune la sediul unităţilor fiscale.

Pentru cei care întâmpină dificultăţi în completarea şi depunerea Declaraţiei Unice, au la dispoziţie asistenţa de la ANAF, tel. 0314039160.

Contribuabilii care nu deţin un calculator personal sau nu dispun de o conexiune la Internet, pot utiliza calculatoarele destinate auto-servirii din cadrul unităţilor fiscale, cu ajutorul cărora pot efectua următoarele operaţiuni:
• înregistrarea în cadrul serviciului Spaţiul Privat Virtual; • completarea Declaraţiei Uniceş;
• depunerea Declaraţiei Unice.

Lista sediilor unităţilor fiscale în care sunt puse la dispoziţia contribuabililor calculatoare destinate auto-servirii se regăseşte pe site-ul www.anaf.ro, secţiunea Servicii oferite de ANAF. De asemenea, contribuabilii pot solicita sprijin şi funcţionarilor din cadrul organelor fiscale locale, în cadrul cărora există personal special instruit pentru a acorda îndrumare şi asistenţă pentru depunerea Declaraţiei unice.

Declaraţia se completează şi se depune de persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/şi din străinătate, care datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal.

Obligaţii

Declaraţia se completează şi se depune şi de persoanele fizice care nu realizează venituri şi care optează pentru plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate.

Declaraţia se depune până la data de 31 iulie 2019, inclusiv, de către persoanele fizice care au obligaţia:
• declarării impozitului pe veniturile realizate din România sau/şi din străinătate în anul 2018;
• declarării impozitului pe venitul estimat/norma de venit a se realiza din România în anul 2019;
• declarării venitului estimat pentru încadrarea ca plătitor de contribuţii sociale pentru anul 2019;
• declarării contribuţiilor sociale datorate în anul fiscal 2018.

Declaraţia se depune în termen de 30 de zile de la data producerii evenimentului, în cazul contribuabililor care încep o activitate în cursul anului fiscal şi a celor care obţin venituri din cedarea folosinţei bunurilor din patrimoniul personal, altele decât veniturile din arendare pentru care impunerea este finală şi care nu au avut, până la acea dată, obligaţia depunerii declaraţiei unice.

Abonează-te acum Online!
  1. pili a spus: 25 iulie 2019, ora 14:18

    Ce vb astea sa declar venituri ce ai in strainatate dar cine sta in strainatatae declara fiecare in tara ce rezide sa mai plateasca si in Roamnia .

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517