Image 1
Image 2

În 2020 indemnizaţia de hrană pentru bugetari este de 346 de lei impozabili

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Anul acesta, valoarea indemnizaţiei de hrană de care beneficiază lucrătorii la stat se va păstra la nivelul din 2019, conform Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 1/2020, intrată în vigoare din luna ianuarie.

Prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului 1/2020, s-a decis ca suma de bani acordată bugetarilor pentru hrană anul acesta să rămână la aceeaşi valoare cu cea de anul trecut, mai exact 346 de lei.
De indemnizaţie de hrană beneficiază, începând din acest an, lucrătorii la stat, inclusiv parlamentarii, angajaţii ministerelor, angajaţii consiliilor locale sau orice alţi angajaţi în instituţii publice.

Cei 346 de lei reprezintă, potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 114/2018, valoarea brută a indemnizaţiei de hrană, aceasta fiind asimilată salariilor, adică se datorează impozit şi contribuţii obligatorii pentru ea, fapt ce duce la diminuarea cuantumului primit, de fapt, de bugetari.

1 comentariu

  1. Numai ca acesta, fiind asimilata salariilor va influenta si pensiile pe cand cei care primesc tichete de masa de la privati cam tot la aceasta valoare bruta nu vor fi luate in considerare la calculul pensiilor. Si asta reprezinta o discriminare tipic romaneasca !.Discriminare intre salariatii de la bugetari si cei de la privati !!!. De ce nu le dati bugetarilor tichete de masa ? ,…, ca sa beneficieze de pensii si mai mari !.

Lasă un răspuns

Connect with