Image 1
Image 2

APERITIVE

Pate de pește cu ceapă verde

Pate de pește cu ceapă verde
Această pastă de pește este perfectă pentru a fi servită pe pâine prăjită sau ca umplutură pentru sandvișuri. Ușor de preparat și delicioasă, reprezintă o opțiune excelentă pentru un mic dejun sățios sau un aperitiv rapid pentru oaspeți.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

Ingrediente:

 

– o conserva de peste (sardinele sau ton) in ulei (300 g) sau 300 g peste fara os (file pangasius sau macro) calit in ulei abundent si scurs,

– o legatura de ceapa verde, 50 g unt (eventual margarina),

– o lingurita de pasta de tomate,

– o lingura de nuca macinata foarte fin sau piure de castane natur,

– sare, piper.

 

 

Pate de pește cu ceapă verde
Pate de pește cu ceapă verde

 

 

Mod de preparare:

 

Se strecoara uleiul din conserva, iar pestele se sfarama cu o furculita. Ceapa verde se taie foarte marunta si se caleste foarte putin cu uleiul din conserva, sau cu 2-3 liguri din uleiul in care a fost prajit pestele (daca s-a folosit peste proaspat), apoi se strecoara si se adauga la pestele pisat. Se adauga si celalelte ingrediente si se amesteca pana cand devine o pasta perfect omogena. Atentie! Untul sau margarina trebuie sa fie suficient de moale pentru a se omogeiza.

 

 

 

Citește și:

 

Piept sau pulpe de pui cu dovleac și smântână

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with