Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Marius Cionca. Titlul emisiunii: Vânătoarea între pasiune şi necesitate (reluare)01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Kereskenyi Gabor,Adrian Albu, Gabriel Leş. Titlul emisiunii: Este afectat bugetul primăriei de revoluţia fiscală.(reluare) Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 03.50 Mesager educaţiona, cu Vasile Nechita, invitat: Vlaicu Popescu. Titlul emisiuni: Învăţământul dual la Colegiul Tehnic Unio- Traian-Vuia. 04.45 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 05.40 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Nicolae Popan. Titlul emisiunii: Carnea de struţ. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Prinzinger Zsoka. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Marius Cionca. Titlul emisiunii: Vânătoarea între pasiune şi necesitate (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 09.40 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc,invitat: Mark Nagy Janos. Titlul emisiunii:Noutăţi în custodia ariei protejate de pe râul Tur. 10.15 La psiholog, Ioana Vladimirescu,invitat: Adriana Laszlo.Titlul emisiuni: Obiceiurile fericirii. 10.50 Religie, cu Eva Laczko , invitat: Florin Fodoruţ. Titlul emisiunii: De la Înviere Mântuitorul până la Înălţarea la cer. 11.40 Teleshopping 12.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Kereskenyi Gabor,Adrian Albu, Gabriel Leş. Titlul emisiunii: Este afectat bugetul primăriei de revoluţia fiscală.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Romeo Poiană. Titlul emisiuni: Romeo Poiană – rapor la 6685 de zile. 14.30 Teleshopping 14.45 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii:Monitorizarea lucrărilor agricole prin satelit. 15.40 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 16.45 Panoramic sportiv, cu Constantin Damian, invitat: Dacian Nastai. Titlul emisiunii: Primăvara sportivă cu Dacian Nastai. 17.35 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Universal Band. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat- Sebi Borlaştean. 22.30 Ne cheamă natura 23.30 Ştiri

300 de pacienţi au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţe Satu Mare în primele două zile ale anului 2018

Scris de Vera Pop, 03 ianuarie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Primele zile ale anului 2018 nu a fost lipsită de incidente, astfel că un număr de mare de pacianţi au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţe (SJU) Satu Mare în 1 şi 2 ianuarie.

Cifra de anul acesta este ceva mai mică faţă de anul trecut, când au fost cu 27 de pacienţi mai mult decât în aceeaşi perioadă a lui 2017. În total, în prima şi a doua zi a anului, până ora 13.00, s-au înregistrat 300 de pacienţi. Majoritatea au ajuns la UPU cu probleme digestive, respiratorii, cardiace, traumatisme, stări de ebrietate etc.

Primul pacient al anului nou a fost o persoană de sex feminin, în varsta de 38 de ani care a ajuns la UPU la ora 0.14 minute. Conform declaraţiei purtatorului de cuvânt SJU Satu Mare, Constantin Demian femeia acuza probleme respiratorii şi dureri toracice care s-au dovenit a fi simptomele unei pneumonii.

Cu o problemă mult mai gravă a ajuns în aceeaşi noapte, la câteva minute după miezul nopţii un pacient care prezenta arsuri de gradul 2 la nivelul feţei şi la nivelul ochiului drept. Aceste arsuri au fost provocate de explozia unei petarde.

După ce a beneficiat de primele îngrijiri în cadrul UPU, pacientul, barbat în vârstă de 40 de ani, a fost internat la secţia oftalmologie pentru a beneficia de asistenţa medicală specializată.

Anul s-a încheiat 62.726 de pacienţi, o creştere mare o faţă de anul trecut când s-au înregistrat 57 – 58 de mii de paciuenţi la UPU.

Vera Pop

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.