3 ONG-uri sătmărene au un plan pentru reducerea poluării pe Someş

Scris de Cristina Bursuc, 02 februarie 2023 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Bekkessy-Proiect-Somes

Complexul de educaţie ecologică ,,Casa verde” din Grădina Romei a fost joi, 3 februarie, gazda conferinţei de presă organizată cu ocazia evenimentului ecologic ,,2 Februarie – Ziua Mondială a Zonelor Umede” de consorţiul de ONG-uri de mediu format din Societatea Carpatină Ardeleană, Asociaţia Ecologică şi Umanitară Copacul vieţii şi Asociaţia Multisalva.

În cadrul conferinţei de presă a fost prezentat proiectul ,,Un Someş fără plastic” care şi-a propus desfăşurarea de activităţi de informare, conştientizare şi educare în spiritul reducerii poluării râului Someş cu micro şi macroplastice, acestea reprezentând factori de risc pentru mediu şi sănătate, precum şi activităţi de identificarea depozitelor clandestine de deşeuri pe cursul de apă respectiv activităţi de ecologizare a râului Someş.

Mai multe în ediţia tipărită şi în formatul pdf, pentru abonaţi. 

Abonează-te acum Online!
  1. ecologist resemnat a spus: 03 februarie 2023, ora 10:16

    Dacă se pescuiesc numai plasticele de pe râu şi nu se conştientizează populaţia la cât microplastic se consumă şi implicit se introduce în natură prin filtrele de ceai sau prin diverse cosmetice (geluri de duş, şampoane) sau prin diversele produse de curăţenie foarte răspândite atunci nu s-a făcut mai nimic. Deja microplasticul este în apa potabilă, a fost identificat în carnea proaspăt sacrificată şi a fost depistată şi în Antarctica.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517