3 lucruri pe care trebuie să le ştii despre întreţinerea laptopului

Scris de Ionuţ Blăjean, 03 mai 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Pentru ca un laptop să aibă o durată de viaţă, respectiv de utilizare cât mai mare, acesta trebuie întreţinut în mod corect, respectând anumite precauţii. Cele trei aspecte importante pe care trebuie să le ştii despre întreţinerea laptopului implică, de fapt, mai multe aspecte referitoare la grija preventivă pe care trebuie să o ai în utilizarea şi manipularea acestuia, la curăţarea laptopului, respectiv la alimentare.

Prevenţie în manipulare şi utilizare

Pentru a ţine departe posibilele riscuri care îi pot dăuna laptopului tău şi pentru a evita să ajungi de prea multe ori să cauţi soluţii pentru reparatii laptop, este recomandat să foloseşti un dispozitiv de protecţie la supratensiune atunci când este posibil, să eviţi să foloseşti laptopul pe suprafeţe moi – orificiile de ventilaţie se pot bloca, iar fluxul de aer va fi astfel redus, să nu te sprijini pe laptop şi să nu aşezi nimic lângă el sau pe el pentru a nu pune presiune pe ecran.

De asemenea, este recomandat să nu deschizi ecranul dincolo de limita de proiectare, să eviţi să atingi ecranul cu obiecte ascuţite, să nu introduci obiecte, mai ales din cele metalice, în deschiderile laptopului care nu sunt destinate porturilor respective. Nu consuma alimente sau băuturi în jurul laptopului, nu aşeza nimic pe tastatură, închide laptopul cu grijă şi ţine-l departe de mediile umede, implicit de ploaie, zăpadă sau orice lichid.

Curăţarea laptopului

Pentru o perioadă cât mai îndelungată de utilizare, este recomandat ca procesul de curatare laptop să se realizeze cât mai des, ori de câte ori este necesar. Nu sunt necesare decât câteva minute pentru curăţarea laptopului de praf, murdărie, reziduuri şi altele, însă acest lucru poate face o mare diferenţă în ceea ce priveşte durata de viaţă a acestuia. Dacă partea exterioară a laptopului o poţi curăţa acasă, pe cont propriu, pentru curăţarea părţilor interioare este recomandat să apelezi la serviciile profesioniştilor – un service laptopuri poate fi cea mai bună soluţie pentru a preveni accidentele nedorite în acest sens.

Alimentarea laptopului

În ceea ce priveşte alimentarea laptopului, este recomandat să protejezi laptopul de creşterile sau scăderile bruşte de tensiune. De asemenea, îţi sugerăm să foloseşti doar cablul de alimentare care vine cu laptopul şi să fii atent la locul în care este conectat cablul de alimentare. De preferat, deconectează cablul de alimentare după ce bateria este complet încărcată şi lasă laptopul să funcţioneze pe baterie. Conectează din nou cablul doar după ce bateria a scăzut sub 50% şi închide laptopul atunci când nu este utilizat pentru a-i conserva durata de viaţă a bateriei.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517