Image 1
Image 2

Ioana Roman va reprezenta România la Conferința Liderilor Tineretului Mondial

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Eleva sătmăreancă Ioana Roman a fost invitată să reprezinte România la Global Young Leaders Conference 2019, care se va desfăşura în perioada 1-10 iulie 2019, în Washington DC, respectiv New York City. Ioana este elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional Mihai Eminescu şi a susţinut recent examenul necesar admiterii în universităţile americane, aşa-numitul examen de bacalaureat american (SAT).

Ioana s-a remarcat prin punctajul maxim obţinut la proba de matematică, situându-se astfel în primii 2% din cei care au susţinut acest examen în SUA, respectiv printre primii 4% din lume. Rezultatul spectaculos al Ioanei reprezintă o încununare a realizărilor ei de-a lungul anilor de gimnaziu şi liceu, confirmate de medaliile câştigate la Olimpiada Naţională de Matematică şi calificarea în lotul lărgit al României pentru Olimpiada Internaţională de Matematică a Fetelor.
Ca urmare a rezultatului excepţional obţinut la examenul SAT (Scholastic Assessment Test) universităţile americane Yale University, Brown University, University of Chicago, Furman University, George Mason University, Hult International Business School i-au transmis invitaţia de a aplica la facultăţile lor. Drept recunoaştere a meritelor sale academice, Ioana a fost invitată să participe la Conferinţa Liderilor Tineretului din întreaga lume. Conferinţa este organizată de Universitatea George Mason şi susţinută de liderul mondial în tehnologie, Envision. Activităţile includ participarea la o întrunire în cadrul ONU, workshop-uri pe diferite teme de interes mondial, simularea unui summit global, întâlniri cu reprezentanţi ai Băncii Mondiale, vizite la universităţi şi vizitarea unor obiective turistice din Washington DC şi New York City.
Colegii Ioanei, împreună cu profesorii care i-au susţinut pregătirea în cadrul Colegiului Naţional Mihai Eminescu şi în cadrul Centrului Judeţean de Excelenţă, se mândresc cu rezultatele excepţionale ale acestei fetiţe de aur. Ioana este dovada vie a faptului că, atunci când există talent şi implicare, şcoala românească continuă să producă elite de talie mondială. Mult succes, Ioana!
Textul ne-a fost comunicat de profesorul Liviu Rotaru, directorul colegiului.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns