Tot mai multe sesizări la CJAS ale sătmărenilor puşi pe drumuri pentru adeverinţa de asigurat | Informaţia Zilei

Sătmăreni purtaţi pe drumuri de medici pentru adeverinţă de asigurat

Scris de Mihaela Ghiţă, 05 martie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Satmareni purtati pe drumuri pentru o adeverinta de asigurat

Satmareni purtati pe drumuri pentru o adeverinta de asigurat

Tot mai mulţi sătmăreni sesizează Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate că sunt puşi pe drumuri de unii medici pentru adeverinţa care să ateste calitatea de asigurat la Fondul Naţional Unic al Asigurărilor Sociale de Sănătate.

Cu toate că de câţiva ani buni Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a implementat un program pe site-ul propriu prin care poate fi verificată calitatea de asigurat a oricărui pacient în sistem, se pare că nu este suficient de convingător acest lucru pentru unii furnizori de servicii medicale şi prin urmare cer pacienţilor care nu deţin card asupra lor sau nu l-au primit încă să se prezinte cu un document pe care scrie clar negru pe alb dacă sunt sau nu asiguraţi în sistem, respectiv o adeverinţă de la CJAS, iar dacă este angajat şi o adeverinţă de la locul de muncă.

Oamenii sunt revoltaţi pentru acest du-te-vino de la cabinet la casă, de cele mai multe ori dovedindu-se inutil, fiind un consumator de timp şi nervi mai ales pentru acele persoane active în câmpul muncii care se văd nevoite să-şi ia liber de la serviciu pentru a putea beneficia de un consult medical.

CAS Satu Mare subliniază că face periodic informări către furnizorii de servicii

Referitor la această situaţie, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Satu Mare a răspuns solicitării cotidianului Informaţia Zilei cu următoarele precizări.
CAS Satu Mare subliniază că face periodic informări către furnizorii de servicii medicale legate de aspectele sesizate de sătmăreni. Ultima informare pe această temă, după cum informează instituţia în cauză, a fost făcuă la data de 25 februarie 2019 şi a fost trimisă către medicii de familie, specialişti, farmacii, spitale, laboratoare etc.

Potrivit CAS Satu Mare, serviciile medicale acordate asiguraţilor se raportează şi validează prin prezentarea şi citirea cardului naţional de sănătate.
“Prezentarea cardului naţional nu înseamnă automat că persoana este asigurată în sistemul de asigurări sociale de sănătate, drept pentru care această calitate trebuie verificată în SIUI”, explică oficialii CJAS Satu Mare.

În privinţa adeverinţei înlocuitoare de card, aceasta se emite în următoarele condiţii: persoanelor care au refuzat cardul din motive de conştiinţă sau religioasă, caz în care adeverinţa se emite cu termen de valabilitate de 3 luni şi trebuie permanent reînnoită la expirarea termenului de valabilitate; persoanelor care au pierdut cardul, le-a fost furat sau s-a deteriorat, caz în care adeverinţa se emite cu termen de valabilitate de 60 de zile şi trebuie reînnoită la expirarea termenului, până se emite noul card.

Abonează-te acum Online!
 1. bilar a spus: 14 martie 2019, ora 20:59

  La toti medici ai doresc sa aiba toate bolile mai ales ebola la toate familile lori sa mai simte si calai astia ce insemna boala la medici numai bani ai intereseaza mai ales ca majoritatea lori sant habarniste si prost analfabet

 2. mipudeco a spus: 12 martie 2019, ora 14:47

  Sa ne rugam ca oamenii care organizeaza spitalul sa aiba scaun la cap, iar bolnavii sa aiba MACAR un scaun la indemana.

 3. pacient a spus: 08 martie 2019, ora 20:20

  Viorel, cred că eşti printre norocoşii care nu au fost prea des la spital. Eu. ca om bolnav, da. Şi îţi spun că este normal ca atunci când aştept zeci de minute pe hol, uneori chiar ore, până intru la urgenţă sau în cabinetul medicului, să am posibilitatea de a bea apă sau de a sta pe un scaun. Ştii de ce? pentru că asta simte un om bolnav! Dacă compari trecerea de câteva minute a unui om prin gară, cu suferinţa unui bolnav, este desigur alegerea ta. Sănătate!

 4. Viorel a spus: 07 martie 2019, ora 09:50

  Dacă eşti intr-o gara de exemplu, care tot a statului este, si îţi este sete, ţi se face rău, ce faci? Dacă ai ajuns la urgentă de obicei eşti foarte grav si atunci necesita nişte analize care e bine sa fie făcute fără a îngera apa sau alimente,nu? Poate chiar trebuie sa fii operat si acest lucru ar dauna…
  Coridoarele spitalelor nu trebuie umplute de scaune, pe acolo se circula cu tărgi. Pacienţii stau pe secţie si ei nu trebuie sa stea pe scaune pe holuri. Iar aparţinătorii care ii însoţesc nu trebuie sa stea ore in şir acolo.

 5. pacient a spus: 06 martie 2019, ora 11:29

  În numele bolnavilor care ajung la SPITALUL JUDEŢEAN, rog redacţia Informaţia Zilei să facă un articol despre modul în care sunt umiliţi bolnavii care ajung, din nefericire, la spital. Pe hol la urgenţe nu există nici măcar un dozator de apă, personal am văzut o femeie căreia i s-a făcut rău, dorea numai puţină apă, dar apă nu era! Sunt pe hol aparate cu bani, dar nu toţi bolnavii îşi permit să plătească!
  La secţiile cardiologie şi chirurgie, învecinate, pe holul de aşteptare sunt doar 4 scaune, dimineaţa acolo aşteaptă cel puţin 20 de BOLNAVI, care nu au nici măcar un scaun pe care să se aşeze şi să aştepte. Cât de incompetent poate să fie un MANAGER care nici măcar aceste lucruri elementare NU LE POATE ASIGURA???! ! Poate că nu are buget, dar oare un manager competent nu ar fi capabil să facă rost de nişte sponsorizări???? avem fabrici de mobilier în judeţ, oare nicio fabrică nu are generozitatea de a dona nişte scaune pentru bolnavii din spital??? sau MANAGERUL COMPETENT nu s-a obosit să aducă sponsorizări care să ajute bolnavii?!! Ştiu că INFORMAŢIA ZILEI rezolvă diferite probleme ale comunităţii, VĂ ROG faceţi dvs. un apel şi faceţi rost de nişte sponsorizări, mai ales scaune pe care să stea bolnavii de la spitalul judeţean! VĂ MULŢUMESC! Doamna consilier judeţean Blidar a propus ca spitalele să fie înfrumuseţate cu lucrări de artă, foarte bine, dar, poate, având o fabrică de mobilă, donează ceva util spitalului judeţean, doar nişte scaune! Sau poate că dna consilier va cere în şedinţa de Consiliul Judeţean, care finanţează spitalul, ca să fie dotat cu ceva ce ar fi normal să aibă, doar nişte scaune! DOAMNE AJUTĂ!

 6. Dac Bulibas a spus: 06 martie 2019, ora 11:10

  Harababura romaneasca !. Specialitatea Casei conform priceperii, competentei, traditiei si culturii romanesti.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

 • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517