Image 1
Image 2

Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi” a finalizat un Proiect Erasmus+

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Începând cu anul şcolar 2016 – 2017, Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi” a participat în cadrul proiectului Erasmus+ Cook healthy – Eat healthy – Live healthy” la două întâlniri transnaţionale şi trei întâlniri de nivel naţional.

În perioada 6-8 iunie 2018, liceul Kumburgaz Meleski ve Teknik Anadolu Lisese din Istanbul-Turcia a găzduit ultima mobilitate a proiectului Erasmus+ ,,Cook healthy-Eat healthy-Live healthy” fiind implicate cinci instituţii de învăţământ, astfel Turcia, România, Italia (coordonator proiect), Polonia şi Portugalia. Proiectul Erasmus+ este finanţat din fonduri europene. Proiectul s-a adresat elevilor cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, iar activităţile s-au axat pe nutriţia sănătoasă, stil de viaţă sănătos şi activităţi sportive.

Programul mobilităţilor

Programul fiecărei mobilităţi, foarte bine gândit, motivant, s-a dovedit a fi benefic tuturor, în egală măsură atât elevilor cât şi profesorilor, care cu siguranţă vor păstra vie amintirea fiecărei întâlniri care a contribuit la coeziunea grupului şi la crearea unor puternice relaţii de prietenie. Elevii şi profesorii au pus în practică reţete menite să-i ţină pe toţi sănătoşi. Elevii au descoperit nu doar ce înseamnă să mănânci sănătos, ci şi cum poţi să te dezvolţi armonios ducând un trai sănătos. Aceştia au făcut cunoştinţă cu bucătăria tradiţională a fiecărei ţări participante, au schimbat reţete, impresii, iar în cadrul fiecărei mobilităţi s-a realizat un târg al produselor realizate de ei.

Profesori participanţi

În cadrul ultimei întâlniri desfăşurată fără elevi, la care au participat profesorii Cuha Virgil şi Cadar Ioan, membrii echipelor de proiect din ţările partenere şi-au diseminat activităţile desfăşurate în cadrul întâlnirilor, rezultatele şi impactul proiectului asupra participanţilor, fie ei profesori sau elevi. Fiecare mobilitate a fost finalizată prin completarea unor chestionare de evaluare pentru a urmări impactul activităţilor derulate în procesul lor de învăţare, de acumulare de noi cunoştinţe, de formarea de noi deprinderi practice. Concret, au fost analizate rezultatele măsurabile ale activităţilor derulate, au fost prezentate rezultatele chestionarelor inţiale şi finale, a produselor realizate de fiecare echipă participantă (Newsletter, site, broşură etc).
În acest interval de timp şi în concordanţă cu obiectivele proiectului pliate foarte bine pe sloganul ,,Eşti ceea ce mănânci”, membrii echipelor participante au luat contact cu gastronomia, dar au cunoscut şi aspecte din cultura ţării gazdă.

Scopul proiectului

Astfel de experienţe îi îmbogăţesc pe tinerii de pretutindeni, îi motivează şi le diversifică cultura, le dezvoltă toleranţa şi îi ajută în lupta cu prejudecăţile şi stereotipurile etnice, culturale, sociale într-o Europă care îşi redefineşte constant coordonatele.
Informaţiile ne-au fost transmise de coordonatorul proiectului, Pop Olivia, director adjunct al Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuşi” Satu Mare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with