Image 1
Image 2

O nouă delegaţie de eminescieni la Parlamentul European al Tinerilor

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Noua delegaţie a Colegiului Naţional Mihai Eminescu a participat la Sesiunea Regională de Selecţie Primăvara Transilvania 2018 a Parlamentului European al Tinerilor/ European Youth Parliament (EYP). Această sesiune s-a desfăşurat în perioada 30 martie – 1 aprilie 2018, la Buşteni.

Parlamentul European al Tinerilor este o simulare a prezentării rezoluţiilor în Parlamentul European, creând un context în care tinerii europeni învaţă despre modul în care funcţionează luarea deciziilor în Uniunea Europeană şi găsesc soluţii la diverse probleme dezbătute.

Componenţa echipei

Echipa de eminescieni, formată din 11 elevi şi coordonată de profesoara Nicoleta Cherecheş, directoare adjunctă la Colegiul Naţional Mihai Eminescu, a reprezentat judeţul Satu Mare în sesiunea regională din această primăvară. Elevii, însoţiţi de profesoara Romina Tuns, sunt din clasele a X-a şi a XI-a: Botiş Bogdan, ambasador; Mîndruţ Alesia, artist; Iancu Rareş, Manoliu Mara, Pop Răzvan, Surdu Bianca, Cioroga Rareş, Apan Octavia, Buze Alexandra, Olaru Paul, Moiş Naomi – membri.
Delegaţia sătmăreană, în această sesiune, a dezbătut o temă juridică.

Activităţi întreprinse

În prima zi, organizatorii i-au antrenat pe cei prezenţi în activităţi de teambuilding. Acest debut al sesiunii s-a încheiat cu proba de Euro Village, moment unic, unde elevii au prezentat bucate culinare reprezentative zonei din care provin, gătite chiar de ei. Specificul naţional a fost reflectat şi în prezentarea unui program artistic şi a unui film, ambele concepute de membrii echipei sătmărene.
În cea de a doua zi, membrii delegaţiei au demonstrat spirit de echipă în toate acţiunile lor, fiind supuşi unor sesiuni intense de Committee Work, pregătind moţiunile şi dezbătând tema la modul superlativ. În seara acelei zile, la proba de EusoConcert, delegaţia a susţinut un spectacol inedit.
La proba finală de General Assembly, delegaţia din Satu Mare s-a remarcat prin faptul că fiecare membru a dovedit că s-a pregătit minuţios pentru dezbatere.
Detalii cu referire la desfăşurarea Sesiunii Regionale de Selecţie Primăvară 2018 de la Buşteni se regăsesc şi la adresa URL http://www.eypromania.eu/ .
Informaţiile ne-au fost remise redacţiei printr-un comunicat semnat de directorul Liviu Rotaru.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with