Image 1
Image 2

Elena Udrea, dezvăluiri în Comisia SRI

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Fostul deputat Elena Udrea a declarat, joi, înainte de a fi audiată în Comisia pentru controlul SRI, că va vorbi despre modul în care “statul paralel” controlează societatea, “folosind justiţia ca instrument principal”, precizând că s-a prezentat în urma invitaţiei comisiei.

UPDATE: Fostul ministru Elena Udrea a declarat, după audierea sa, joi, în Comisia parlamentară de control al SRI, că există persoane care veneau din partea lui Florian Coldea, fost prim-adjunct al directorului SRI, şi îi transmiteau ”să se potolească”, în caz contrar urmând să fie arestată.

”Oameni din fruntea SRI în trecut care aveau o echipă a lor, care se ocupau de planul de a prelua puterea politică, economică şi mediatică… Şi avem exemple concrete de la arestări de politicieni şi oameni de afaceri la închideri de firme, distrugeri de afaceri care concurau alte companii cu susţinerea sistemului”, a detaliat Udrea.

Ea susţine că problemele sale din justiţie au fost cauzate de conflictul cu Florian Coldea. ”Sunt cazul emplematic al sistemului care s-a luptat să-i înlăture pe cei care au fost incomozi. Am povestit, la cererea comisiei, de ce cred eu că mi s-a întâmplat mie ce mi s-a întâmplat şi de ce am intrat în conflict direct cu domnul Coldea, în primul rând , şi cu doamna Kovesi în secundar”, a spus fostul ministru.

UPDATE: Claudiu Manda, preşedinte al Comisiei SRI, a declarat joi că Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării, a vorbit în faţa comisiei despre întâlnirile la care participau oameni din Serviciu, Justiţie şi mediul politic şi cum se punea la cale anchetarea baronilor PSD.

“Nu o să reclam nimic, o să spun lucruri pe care le cunosc din experienţa proprie, directă sau indirectă, lucruri care contează şi care sunt relevante pentru modalitatea în care sistemul, statul paralel controlează astăzi societatea, folosind justiţia ca instrument principal. (…), unul dintre scopurile invitaţiei este să lămuresc lucruri care s-au spus până acum de alte persoane şi în care am fost invocată şi să spun la rândul meu ceea ce ştiu despre cum s-a construit acest stat paralel în ultimii ani în România”, a declarat fostul deputat Elena Udrea, înainte de a fi audiată în Comisia pentru controlul SRI.

Potrivit Mediafax, Elena Udrea a precizat ca a venit la invitaţia Comisiei.

„Nu ştiu (dacă eram pe lista lui Daniel Dragomir – n.r.), dar dacă am fost invitată pot să presupun că aş fi. Nu am văzut lista”, a adăugat Udrea.

 

Fostul deputat a afirmat că speră ca această comisie să aibă mai mult succes decât „Comisia Sufrageria”.

„Parlamentarii vor fi ajutaţi (de aceste dezvăluiri-n.r.) dacă vor să fie ajutaţi. A mai fost o comisie care zic eu că a cam eşuat în raportul ei, Comisia Sufrageria, sper ca această comisie va avea mai mult succes cu lucrările pe care le derulează. (…) Dacă parlamentarii se vor teme în continuare să iniţieze o schimbare care ţine de Parlamentul României, atunci sigur, ne-am plimbat, am venit, am văzut şi am plecat”, a conchis Udrea.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with